Back to top

Llum verda per demanar un crèdit per adaptar l'antic Hospital de Reus

En qüestió de dies s'adjudicarà l’obra i seguidament s’iniciarà la remodelació que culminarà a final d’any o principi del vinent.
Llum verda per demanar un crèdit per adaptar l'antic Hospital de Reus

El Ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat avui l’operació de crèdit que ha de permetre fer realitat el projecte de trasllat del Centre MQ Reus a les dependències de l’Hospital Antic. Concretament, es tracta de dos crèdits, amb Caixa Banc i l’Institut Català de Finances, per un import total d’1.517.452 euros i un termini d’amortització de 12 anys.

Una vegada aprovada l’operació de crèdit el pas següent és l’adjudicació de l’obra, que es produirà en els propers dies i recaurà en una de les dues empreses que es van presentar al concurs públic que es va tancar el 6 d’abril de 2018. Una vegada feta l’adjudicació, les obres podrien començar en qüestió de setmanes i acabar a final d’aquest any o principis del vinent.

El plenari municipal d’aquest dilluns de l’Ajuntament de Reus ha aprovat demanar un crèdit a llarg termini que ha de permetre donar un pas més per al trasllat del Centre Mèdic Quirúrgic a l’espai que ocupava l’antic hospital. Es tracta d’un crèdit d’1,5 milions d’euros que ha de servir per pagar les obres de millora i adequació de l’espai. Aquesta decisió ha rebut el suport de tot el consistori amb l’excepció del Partit Popular i la CUP.  

Per la seva banda, el portaveu del PP a l’Ajuntament de Reus, Sebastià Domènech, ha retret que ‘una altra vegada serem els ciutadans els que pagarem per la salut, tot plegat a canvi de no pagar el lloguer de l’hospital’. D’altra banda, la portaveu de la formació de la CUP, Marta Llorens, ha subratllat que ‘encara no sabem com s’encaixarà el CMQ dins del Consorci de Salut, una qüestió que hem demanat moltes vegades i no se’ns ha explicat mai’. En resposta, la presidenta del CMQ i regidora de Salut, Noemí Llauradó, ha assegurat que ‘hi ha el protocol d’intencions signat que diu que el CMQ no formarà part del Consorci de Salut’.

Actualment, el Centre MQ Reus compta amb una plantilla d’uns 130 professionals i 200 consultors, i realitza al voltant d’unes 5.000 altes d’hospitalització (majoritàriament quirúrgiques), 4.400 intervencions quirúrgiques, 1.300 intervencions ambulatòries, 24.000 urgències, 85.000 visites a consultes externes i 98.000 exploracions complementàries.

El trasllat del Centre MQ Reus a les dependències de l’Hospital Antic permetrà oferir un ventall de serveis més complet alhora que dinamitzarà la zona del carrer Sant Joan i el Mercat.

Notícies relacionades