Back to top

L'obra de Josep Subirats arriba a la Cartoixa d'Escaladei

La Cartoixa d'Escaladei acollirà fins a finals d'any l'exposició 'El Priorat, per Josep Subirats'. La mostra recull 25 obres de l'artista, entre les quals també hi ha algun cartell de la guerra.
Exposició Josep Subirats a la Cartoixa d'Escaladei.

Paisatges del Montsant i el riu Siurana, vistes de Poboleda o alguna mirada cap a Torroja del Priorat i la Vilella Baixa. Aquest és el panorama bucòlic que es pot apreciar en l'exposició 'El Priorat, per Josep Subirats'. Tot i que era barceloní de naixement, provenia de família de Poboleda per part de mare. Subirats es va convertir en un dels cartellistes més actius i reconeguts del bàndol Republicà, durant la guerra civil espanyola. La mostra que, aquesta primavera ha arribat a la Cartoixa d'Escaladei, ha destriat entre una setantena de dibuixos, pintures i gravats de l'autor.

Amb aquesta devoció per Poboleda i els seus paisatges, es reflecteix també l'emigració familiar que tant Subirats com moltes famílies van viure cap a Barcelona. La mostra es va estrenar coincidint amb la celebració del simposi 'Paisatge, agricultura i dona' i es podrà veure fins a finals d'any. També han elaborat un catàleg d'aquesta.