Back to top

L'oposició critica com el govern ha pres la decisió sobre l'Hospital

Amb l'excepció del PSC, l'oposició de Reus és favorable a la decisió presa pels governs de la Generalitat i de la ciutat en relació a l'Hospital de Sant Joan.
Andreu Martín i Sandra Guaita durant la roda de premsa del PSC

Consideren, això sí, que arriba tard, i que si el centre sanitari havia d'acabar amb aquest model de gestió, ja podria haver-ho fet quan alguns dels grups de l'oposició van començar-ho a reclamar. Afirmen que no entenen perquè la Generalitat podrà assumir, a partir del 2018, una sèrie de responsabilitats i despeses que, fins ara, semblava que no podia fer-hi front.

Als membres del consell d'administració de l'Hospital de Sant Joan tampoc els ha agradat com s'han assabentat d'aquesta solució final. Expliquen que se'ls va convocar ahir al matí per informar-los que el conseller Antoni Comín visitaria Reus per explicar una proposta per solucionar la situació del Sant Joan. Se'ls va emplaçar, però, a la mateixa roda de premsa on Generalitat i Ajuntament ho explicarien a la premsa si en volien conèixer els detalls.

Especialment dur s'ha mostrat el PSC, que considera que l'anunci de Comín afirmant que treballadors i ciutadania poden estar tranquils és 'prendre'ns per idiotes absoluts'. Els socialistes no es creuen que la solució sigui tan plàcida com es diu, i asseguren que s'acosten temps de durs ajustos a l'Hospital. Mantenen que el govern local ha acabat amb les capitals cultural, comercial i sanitària que tenia Reus, i que el model municipal és radicalment diferent del seu.

Notícies relacionades