Back to top

L'oposició critica la mesura dels fanalets

La CUP considera que el govern actua de forma vergonyant, classista i paternalista. El PSC, de la seva banda, titlla la mesura de ridícula i estupefacte, i consideren que inhabilita el govern per continuar gestionant la ciutat.
Marta Llorens, als estudis de Canal Reus

La mesura del govern municipal de posar a disposició de la ciutadania fanalets per cobrir possibles episodis d'emergència social no ha sentat bé entre els partits de l'oposició. La CUP i el PSC ja han posat el crit al cel per criticar una proposta que consideren electoralista, però també vergonyant i ridícula. 

Marta Llorens (CUP): "No podrem acceptar mai propostes d'aquest tipus. Quan parlem de model oposats, parlem d'això

La CUP reitera que a la ciutat hi ha més de 1.300 famílies que, només a l'hivern, reben ajudes per pagar els rebuts energètics. A més, insisteixen que s'han obert 600 expedients d'emergència social durant el 2018.

Per tot plegat, consideren la mesura 'vergonyant, classista i paternalista'. Els cupaires consideren insuficients els 12 fanals, però a més insisteixen que no es busca una solució al problema real. Recorden que hi ha més d'un miler de pisos buits a la ciutat propietat dels bancs, i que 'es desconeix el nombre real de famílies que tenen la llum punxada il·legalment perquè no la poden pagar'. 

El PSC, també en contra

Andreu Martín, portaveu del grup municipal del PSC ha posat de manifest la seva estupefacció davant l’anunci del govern, qualificant la mesura ‘d’insultant’. En un comunicat enviat als mitjans, el PSC reclama un canvi de prioritats en les polítiques socials. 

Per Martín, 'és indecent que el govern vulgui prendre el pèl a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat extrema'. Afegeix que 'la mesura és vergonyant però demostra quin és model de l’actual govern per combatre la pobresa energètica; deixar llanternes'. Una filosofia de treball que, segons el portaveu socialista, 'inhabilita el govern per continuar gestionant la ciutat'.