Back to top

L'oposició tanca la porta definitivament al pressupost

Ciutadans tampoc donarà suport als comptes. Si els taronja, la CUP i el PSC mantenen el que han anunciat, Pellicer haurà de recórrer a la qüestió de confiança. L'oposició coincideix en els motius per no donar suport al govern.
Juan Carlos Sánchez, portaveu de Cs, durant la roda de premsa

L'oposició ha tancat la porta a la proposta del govern municipal. Les tres formacions que podrien girar la truita tenen importants diferències polítiques però, malgrat això, coincideixen en els motius per no aprovar els comptes. Tal com sentencia Juan Carlos Sánchez, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus, 'realment no veiem, en aquests pressupostos, mesures reals que donin suport a la il·lusió que venen'.

'Ells han configurat el seu pressupost per a ells, saben que s'aprovarà i ni tan sols han parlat amb nosaltres'.

La formació taronja recorda que fa gairebé dos anys que el plenari va aprovar, per exemple, la reducció dels sous de l'equip de govern sense que s'hagi avançat ni un centímetre en la seva aplicació. De la mateixa manera recorden la Reus Film Office, inclosa als pressupostos del 2017 però sense haver-se tret a concurs. Sánchez considera que l'estratègia del govern és legal, però no tan lícita.

'Tenim un model de ciutat molt diferent a l'altre partit gran de l'oposició, que és la CUP; d'això se n'aprofita l'equip de govern per aconseguir tot el que volen, ho tenen clar i per això ho fan, ho poden fer, és l'última vegada que ho poden fer'.

Serà dijous a les quatre de la tarda, ara ja amb la sessió plenària convocada, quan s'esvairan els dubtes. Independentment del posicionament que prengui el Partit Popular, si CUP, Ciutadans i PSC voten el que han anunciat, Pellicer es veurà obligat a presentar-se a una qüestió de confiança vinculada als pressupostos si vol que els comptes s'acabin aprovant.

Notícies relacionades