Back to top

L’Orquestra de la URV celebra els 20 anys

Ho farà amb diversos concerts pel territori, i entre ells, se n'interpretarà un al Teatre Bartrina el 19 de març
orquestra

Aquest 2020 és l’any del vintè aniversari de l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili, una efemèride que l’agrupació celebrarà amb una sèrie de concerts a diferents municipis tarragonins els propers mesos.

L’Orquestra de la URV vol ser cada vegada més present al territori, i és per això que ha presentat un calendari amb concerts destacats a les comarques tarragonines. El calendari del segon trimestre s’estrena aquest diumenge, al Cinema Casal de Vila-rodona (Alt Camp).

Una de les audicions, al Teatre Bartrina

L’agrupació ha preparat diverses obres, entre les quals destaquen les 12 Contradanses de Beethoven i l’obra Puigsoliu, del compositor empordanès Joaquim Serra. El concert a Vila-rodona serà diumenge 19 a les 18:30h, amb entrades a 8€ pels adults i a 4€ pels infants.

Les audicions més destacades seran al Teatre Bartrina de Reus, el 19 de març, i a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, el 29 de març, on l’Orquestra celebrarà el seu vintè aniversari.

En aquest darrer concert, i per commemorar els vint anys als escenaris, l’agrupació presentarà un programa centrat en compositors dels quals també se’n celebren aniversaris.

L'Aula de Música de la Universitat Rovira i Virgili

De Robert Gerhard (50 anys de la seva mort) n’interpretaran la Sardana I i de L. van Beethoven (250 anys del seu naixement), la setena simfonia i el tercer concert per a piano i orquestra, acompanyats per un dels solistes catalans més internacionals, Albert Guinovart.

L’Orquestra de la URV és una de les tres agrupacions que forma part de l’Aula de Música de la Universitat Rovira i Virgili, juntament amb la Coral i l’Orfeó. Formada per una cinquantena de persones, la formació musical assaja cada dijous al vespre al Campus Catalunya de la URV i està oberta a tothom que en vulgui formar part.

Notícies relacionades