Back to top

Los Manosucias, una iniciativa perquè els més petits aprenguin a rentar-se bé les mans

Los Manosucias converteixen el rentat de mans en un moment divertit, al ritme d'una cançó. La iniciativa, impulsada per Essity en col·laboració amb Creu Roja, busca oferir recursos per a fomentar l'hàbit entre els més petits

Rentar-se les mans de la manera correcta i durant el temps suficient és una de les mesures més efectives per a prevenir malalties i evitar la propagació de gèrmens. Tot i això, només el 57% dels espanyols ho fa correctament segons les dades que es desprenen de l'informe La higiene en la nova normalitat, sobre l'impacte de la COVID-19 en la percepció i hàbits d'higiene a Espanya. 

Davant aquestes dades, Essity, companyia líder internacional en higiene i salut, va concloure que, tot i que els ciutadans estan cada vegada més conscienciats sobre la importància de mantenir una correcta higiene de mans, encara queda camí per recórrer en matèria d'educació. 

Per aquest motiu Essity amb la col·laboració de Creu Roja Espanyola presenten Los Manosucias, una iniciativa de sensibilització i educació pública entorn el correcte rentat de mans dirigida a nens i nenes que pretén donar recursos a pares, cuidadors i educadors. “Si no ens rentem les mans seguint els passos que recomanen les autoritats sanitàries, no ho estem fent bé. A Essity considerem que és important fomentar el diàleg sobre la importància de la higiene i la salut en el benestar de les persones, afirma José Ramón Iracheta, Country Manager de Essity.

Si bé durant l'emergència sanitària ocasionada pel COVID-19 s'han intensificat els esforços de conscienciació entorn la higiene de mans, és important continuar educant a la població sobre quin és el procediment correcte perquè sigui eficaç, començant per la infància.

“És important continuar sensibilitzant sobre les mesures de prevenció contra el COVID-19 perquè són essencials. És imprescindible, a més, que es faci en un to adaptat als nens i nenes perquè se sentin identificats i l'integrin en la seva rutina”, ha explicat Paula Rivarés, Directora Estatal de Creu Roja Joventut.

Los Manosucias, una iniciativa d’higiene pública amb molt de ritme 

manossucias

Els protagonistes de la iniciativa són un adorable grup de monstres, amb unes rutines similars a les de qualsevol nen: juguen i toquen tot allò que els hi crida l'atenció. No obstant, sempre hi ha un efecte no desitjat: les seves grans mans s'embruten contínuament. Per a solucionar-ho, sense que rentar-se les mans suposi una aturada en la diversió, els protagonistes s'han inventat una forma diferent de fer-ho: cantant i ballant.

El Ball de Los Manosucias és una cançó original que pretén convertir el rentat de mans en l'última tendència entre els més petits. Els moviments que acompanyen la cançó estan inspirats en la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut per a un rentat de mans eficaç i la tornada, enumera els passos necessaris i temps recomanat per a ajudar nens i nenes a aprendre la manera correcta de fer-ho al temps que els ajuda a adoptar l'hàbit.

Sabem que per als més petits aprendre a rentar-se les mans pot resultar un repte. El principal objectiu de la iniciativa Los Manosucias és que ajudi a educar a nens i nenes en bons hàbits d'higiene de mans com a mesura de prevenció per a una bona salut. És un hàbit essencial que amaga un gran poder”, afirma José Ramón Iracheta, Country Manager de Essity Ibèria.

La iniciativa també ofereix eines i recursos per a pares i educadors per a aconseguir que els més petits aprenguin a rentar-se les mans correctament i de manera autònoma.

La importància de rentar-se les mans i l'accés a productes d'higiene bàsics

8 de cada 10 infeccions es transmeten a través de les mans. Un gest tan simple com rentar-les correctament amb aigua i sabó pot ajudar a prevenir malalties i evitar la propagació de gèrmens. A vegades, la falta de coneixements entorn del procediment correcte del rentat de mans o a l'accés a productes bàsics d'higiene pot suposar un obstacle per a molts nens i nenes. 

Conscients d'aquesta problemàtica, la Creu Roja ha organitzat una sèrie de tallers als seus centres de 29 províncies de tota Espanya en els quals, gràcies a Los Manosucias, ensenyarà a més de 2.500 petits a rentar-se les mans correctament.

Perquè tots puguin tenir accés als productes bàsics d'higiene han preparat 3.123 necessers amb tovallola individual, pastilla de sabó individual i calcomania esborrable amb aigua per a fomentar el rentat de mans. A més de les diferents dinàmiques per a donar a conèixer als nens i nenes els divertits protagonistes de la campanya també es formarà a 689 adults amb menors a càrrec.

Los Manosucias compten amb un espai digital de lliure accés amb informació pràctica sobre el rentat de mans, en el qual estan disponibles diversos recursos per a pares i educadors per a educar als nens i reforçar la iniciativa. 

Notícies relacionades