Back to top

L’últim ple del mandat se centra en la RLT i la Policia Local

El que s’espera que sigui el darrer ple extraordinari del mandat cambrilenc ha tingut un to molt tècnic, centrat per les qüestions de personal i economia. La RLT ha estat molt present en la darrera sessió extraordinària de Cambrils. Ja sigui per parlar dels funcionaris de l’ajuntament com per l’equiparació del tram 3 de la Policia Local, la Relació de Llocs de Treball ha centrat un ple espès que està previst que sigui l’últim del mandat 2015-2019.
L’últim ple del mandat se centra en la RLT i la Policia Local

De fet, la qüestió de la RLT l’ha posat sobre la taula ​una vuitantena de treballadors que s’han concentrat silenciosament a la sala de plens, reclamant un acord on es posi sobre la taula el compromís d’aplicar-la en els tres propers anys. Una reivindicació que els funcionaris, a través de l’Assemblea dels Treballadors i Treballadores de l’ajuntament, busquen resoldre amb l’aprovació definitiva de la RLT. Entre els manifestants, cal destacar que no hi havia cap agent de la policia local.

Precisament, ​el cos de la policia local ha estat un dels altres temes tractats durant el ple extraordinari de maig. Concretament, un debat intens l’ha propiciat l’aprovació de l’aplicació del tercer tram del Nivell III d’equiparació salarial d’aquest cos de seguretat amb els Mossos d’Esquadra. Segons el regidor de Personal, Jaume Gila, aquest acord prové del 2010, quan es va aprovar una decisió política que només es va poder aplicar en els trams 1 i 2, mancant així el tercer tram. Gila apunta que aquest és un problema que s’ha treballat des de la mesa negociadora i assegura que és una ‘decisió coherent del govern’. Durant les seves intervencions, el regidor ha posat èmfasi en què aquest tercer tram s’aplicarà un cop la RLT estigui implementada.

Es tracta d’un tema que ha aixecat polseguera​, especialment entre les files de l’oposició. Des d’Assemblea de Cambrils s’ha fet una crítica exhaustiva a la manca de concreció dels detalls d’aquesta equiparació i ha qüestionat l’utilitat de la RLT. Ha estat el Partit Popular qui ha posat sobre la taula el posicionament dels serveis tècnics, que segons David Chatelain, no veuen amb bons ulls l’equiparació perquè no compleix amb la llei estatal. Chatelain ha afegit que un tracte diferenciador entre la plantilla de la policia i els funcionaris del consistori pot despertar malestar entre el conjunt de treballadors. En aquest context, l’alcaldessa Camí Mendoza ha deixat clar que resten pendents d’una resposta per part de la Subdelegación del Gobierno en referència als informes presentats. Per la seva part, des de Nou Moviment Ciutadà s’ha donat un vot de confiança a l’equiparació, al·legant que es tracta d’un ‘compromís moral històric ferm de fa nou anys’ i ha insistit que l’equip de govern s’ha mobilitzat amb retard. La resta de forces polítiques presents al ple s’han abstingut. Finalment, ​la mesura ha acabat veient la llum verda amb 14 vots faborables i 7 abstencions​.

Dotze subvencions directes

En aquest darrer ple extraordinari, l’equip de govern ha aprofitat per aprovar la subvenció directa o ajudes econòmiques a dotze entitats culturals. ​Una situació que no ha passat per alt de l’oposició, que en critica l’actitud de fer la feina a ‘corre-cuita’. Per part del govern, s’han excusat que les aportacions econòmiques s’han atorgat abans de l’estiu, període en què les entitats i associacions acostumen a tenir més despeses. A la vegada, assenyalen que és feina de les entitats la presentació de les justificacions de les despeses i que no es poden saltar passos burocràtics.