Back to top

L'únic cinema del Baix Camp rebutja la Festa del Cinema

Des de la sala Rambla de l'Art de Cambrils asseguren que el model actual afavoreix les grans multisales, que fan el negoci amb les vendes del bar, i les companyies distribuïdores perquè, diuen, prop del 70% de l'entrada acostuma a concentrar-se en les tres pel•lícules més comercials.
L'entrada del cinema Rambla de l'Art de Cambrils

El territori del Baix Camp s'ha quedat sense Festa del Cinema després que l'únic cinema de la comarca, el Rambla de l'Art de Cambrils, hagi decidit no acollir l'esdeveniment. Entre els motius d'aquesta decisió, segons expliquen des de la sala cambrilenca, destaquen la visió de la Festa com una estratègia purament financera i que afavoreix a les grans multisales que, consideren, "fan el negoci a través del bar".

D'altra banda, també critiquen la Festa com una excusa de les principals companyies distribuïdores per a concentrar la gran part del taquillatge en les pel·lícules més comercials del moment. "Si en aquests moments, a tota Catalunya hi ha prop de 90 pel·lícules que es poden veure als diferents cinemes, veurem com les tres primeres se'n portaran fins al 70% de tota la recaptació i això no és una Festa del Cinema", remarca el gerent del cinema Rambla de l'Art de Cambrils, Toni Badimon.

Des del cinema cambrilenc també assenyalen la manca de capacitat de les sales petites en la lluita de preus que ve marcada pels peixos més grans del sector. En el cas de la Festa del Cinema, asseguren, el preu de 2,90€ per entrada és inassolible per un equipament de les seves dimensions. "Les grans empreses fan servir el cinema pel seu negoci. Les petites sales que encara ens mantenim, tractem molt el cinema com a producte artístic i cultural. Llavors, ni a 2,90 ni a 7 euros és el preu. El mínim que s'hauria de poder cobrar avui són 5 euros", matisa.

Tot i el recent tancament del Cinema Palace de Reus, fet que ha provocat que el Rambla de l'Art de Cambrils es converteixi en l'únic del Baix Camp, a la sala cambrilenca no han notat cap increment d'espectadors. Al contrari, amb l'avinentesa de la Festa del Cinema, els dies previs a l'esdeveniment calculen haver perdut un 60% de la taquilla habitual per la diferència de preus.