Back to top

L'Uniraid, 4000 quilòmetres d'aventura solidària

El proper divendres arrenca la vuitena edició de l'Uniraid, una aventura humana i solidària pel Marroc en què hi participen sis equips reusencs.
equips reusencs uniraid

Són estudiants d'entre 18 i 26 anys que durant 9 dies recorreran el desert del Marroc amb vehicles de més de 20 anys d'antiguitat. Tota una aventura per lliurar material escolar i solidari als nens i joves que viuen en aquells paratges inhòspits.

Segons el coordinador dels equips Uniraid de Reus, Pep Nogués, "Uniraid no és un ral·li de cronometrat, no és un ral·li de velocitat, és un ral·li de regularitat, d'esforç, solidari... No hi ha una classificació per temps, sinó que hi ha una classificació per objectius. Complint aquests objectius, es sumen una sèrie de punts, i aquests són els que mouen la classificació".

L'experiència personal i els reptes que han hagut d'anar superant durant els mesos que porten planificant l'aventura, el vessant solidari del projecte i les dificultats que suposa recórrer el desert en cotxe, són els atractius que motiven els joves a participar a l'Uniraid. Segons Nogués, "vulguis o no, per poder-hi anar s'han de trobar patrocinadors, i vulguis o no, et dona un creixement com a persona... A la primera reunió vas una mica... ostres, no sé què passarà, i quan ja en portes deu, doncs tot surt molt més bé, saps el que vols... T'ajuda a créixer com a emprenedor, també, que és que, de fet, després premien les universitats. L'equip de la Blanca Vizcaíno i la Júlia Puertas, que també hi participaran, afirma que "s'ha de dir que ens ha impulsat molt, en ser dues noies, molta gent ens diu: vosaltres dues, vosaltres soles?... Dues noies soles, no ho aconseguireu, no sabeu res de mecànica... Llavors això, encara... com que teníem més ganes de demostrar que sí, que hi anirem, encara ens motivava més. Jo crec que ho passarem malament, o sigui, jo ho he d'acceptar, que una part dura hi serà, però és com que ja estem mentalitzades. Hi haurà dies de tot".

Cada equip participant porta un mínim de 40 quilos de material solidari que repartiran per diferents pobles seleccionats prèviament per l'organització. Enguany l'itinerari inclou 7 etapes, amb principi i final a la ciutat de Tànger

 

Notícies relacionades