Back to top

L'univers creatiu dels artistes a l'abast dels ciutadans

Per onzè any consecutiu, i coincidint amb la Festa Major de la Immaculada, els artistes de Cambrils han obert els seus tallers creatius a la gent. La iniciativa, que s'anomena Tallers Oberts, té com a objectiu apropar la ciutadania a l'art, i que coneguin els artistes locals i la seva obra.
tallers oberts

Una trentena d'artistes de Cambrils han participat a l'onzena edició dels Tallers Oberts amb l'objectiu de mostrar el seu àmbit creatiu, la seva obra, i compartir coneixements i experiències amb els visitants. Segons explica la pintora Marta Fàbregas, "m'agrada participar perquè la nostra feina és una feina molt íntima, molt solitària, almenys en el meu cas, llavors, doncs és una manera d'obrir les portes a la gent perquè vegin el que fas: la teva feina, el lloc on ho fas... en fi, és bonic". La pintora Nuri Mariné, que també ha participat en els Tallers Oberts, afegeix que "els agrada molt mirar raconets de taller, veure... alguns diuen: fa molts anys que vinc aquí i cada any descobreixo coses noves. A lo millor són coses que hi són de tota la vida, però tots els tallers tenim molts "gadgets" i moltes cosetes per mirar, i els agrada molt badar".  

En alguns dels tallers s'han ofert activitats pels visitants, com la possibilitat de pintar, d'expressar-se lliurement en un paper o una pissarra, o practicar cal·ligrafia.

També l'art visual ha estat present en aquesta iniciativa, amb l'obra "Colapse" dels artistes de Ditada, on s'ha invitat als visitants a participar-hi. La instal·lació s'ha complementat amb una "performance" que ha comptat amb l'actuació del grup de música de rock alternatiu Victims of Porn. Tal i com explica l'artista Pere Estadella "el tema dels Tallers Oberts que hem triat nosaltres es diu "Colapse", parlem sobre el col·lapse de la informació, i els músics el que han fet és, s'han inspirat en el tema del col·lapse per fer diferents peces i presentar-les avui aquí, al balcó de casa".

Els Tallers Oberts s'han dut a terme durant tot el dissabte i el matí de diumenge. 

Paraules clau:

Notícies relacionades