Back to top

Macrobotellot a Reus aquest cap de setmana, amb un miler de joves

Aquest dissabte a la matinada, coincidint amb la Festa Major de Misericòrdia, s'han concentrat més d'un miler de joves a la zona posterior del Santuari. Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu i no es van registrar incidents.

Dissabte a la nit, just després del castells de focs que va posar punt i final als actes de la Festa Major de Misericòrdia, Reus va veure com un miler de joves es concentraven a la part posterior del santuari en un macrobotellot sense precedents a la ciutat. Des de l'inici de la pandèmia les forces i cossos de seguretat han desmontat festes il·legals de diversa índole però mai amb un miler de participants i a la via pública. 

Des de l'Ajuntament de Reus asseguren que "Reus no té un problema important amb els macrobotellots, a banda de casos puntuals de petites agrupacions de joves vinculades a l'oci nocturn i que la Guàrdia Urbana controla amb campanyes de col·laboració amb el sector per les molèstiques que causen als veïns". Les mateixes fonts de l'Ajuntament asseguren que "el botellot de dissabte és un tema puntual, vinculat a la data de la Festa Major de Misericòrdia" i que confien "que no es repetirà". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reusmemes (@reus_memes)

Una altra festa amb 120 participants

A més, però, cap a quarts de deu de la nit, en un altre indret de la ciutat, al carrer Prudenci Bertrana, la Guàrdia Urbana de Reus va actuar en una altra concentració amb 120 persones en un camp de futbol. Segons expliquen des del cos policial, un treballador de la zona va informar dels fets i els agents s'hi van desplaçar. 

La Guàrdia Urbana va comprovar i confirmar els fets i va veure que s'havien instal·lat carpes on venien begudes i menjar preparat. Fins i tot havien instal·lat altaveus des d'on emetien música amb el volum molt elevat. Segons expliquen des de la Guàrdia Urbana, es van identificar els responsables dels grups i se'ls va denunciar per ocupació de via pública, venda ambulant sense autorització, molèsties per sorolls i també per miccionar a la via pública.  

Paraules clau:

Notícies relacionades