Back to top

Maika Barbero, la reusenca que vol revolucionar Eurovisió

La rockera competirà aquest dissabte a les 22:05h per convertir-se en la nova candidata a representar Espanya en el Festival d’Eurovisió 2017. Barbero es mostra convençuda que la seva veu “diferent i atípica” pot sorprendre en aquest concurs que se celebra des del 1956.
Maika Barbero Eurovisió.

La reusenca Maika Barbero, que es va donar a conèixer al concurs musical ‘La Voz’, ara té un nou repte entre mans: ser la candidata a representar Espanya en el Festival d’Eurovisió 2017 que se celebrarà el proper 13 de maig a Kíev (Ucraïna). El seu as a la màniga és el seu nou senzill ‘Momento crítico’, que J.J. Santana i Rafael Artesero han compost expressament per a ella. Segons explica al portal Eurovision Spain, Barbero creu que pot aportar al certamen “una veu diferent i atípica que impactarà el públic” i assegura que, tot i que és difícil sorprendre en aquest concurs que s’emet des de l’any 1956, la seva actuació és capaç de fer-ho. La rockera competirà aquest dissabte a les 22:05h amb Manel Navarro, Mario Jefferson, Mirela, Paula Rojo i Leklein en el programa ‘Objetivo Eurovisión’. La discoteca La Fàbrica instal·larà una pantalla gegant per seguir la final en directe.

Barbero va començar a cantar per afició. Actuava en bars i sales de Salou que li van permetre començar a viure de la música. El salt a la fama li va venir l’any 2012, quan es va presentar al concurs musical ‘La Voz’, en què va quedar en tercera posició. Poc després va publicar el single ‘En tus manos’ i el 2013 va llançar l’àlbum ‘No return’ amb cançons en castellà i en anglès. L’any passat va ser el torn del seu segon disc, ‘New Perspective’. Però Barbero no s’ha quedat aquí, sinó que ha participat en diversos festivals de música a l’estranger, a més de prendre part en el concurs de talents ‘Levántate All Stars’.

La reusenca ja deixava entreveure la seva afició pel certamen europeu quan va versionar a través de les xarxes socials la cançó ‘Algo pequeñito’, amb la qual Daniel Diges es va presentar a Eurovisió l’any 2010. Aquesta nit Barbero farà valer el directe i la seva veu tan característica per seduir el jurat que l’impulsi a conquerir Europa.