Back to top

Mal any per a la campanya de l'oliva i fruita seca

La collita d'oliva, avellana i ametlla serà enguany més escassa que en d'altres. La principal causa és que els fruits del nostre territori són anyívols i tenint en compte que l'any passat hi va haver una molt bona campanya, és normal que aquesta sigui fluixa

Aquest no serà un gran any pels pagesos del territori. Els principals fruits de la comarca, l'oliva, l'ametlla i l'avellana tindran una collita escassa. La principal raó és que són arbres anyívols, és a dir que varia l'abundància de la collita, de manera intermitent. Com que l'han passat va ser una molt bona temporada pel que fa a la producció d'aquests fruits, aquesta campanya ja es preveia fluixa.

L'oliva no arribarà al 50% de la producció

Pel que fa a l'oliva, per exemple, els pagesos no creuen que arribin al 50% de la producció. Si ens centrem en l'ametlla, les variacions en les temperatures i l'abundància de pluja durant la primavera, també podria ser un factor a tenir en compte per a la baixa producció.

Malgrat tot, els pagesos no veuen critica la situació pel que fa a la collita. El problema segueix sent el mateix que el que porten denunciant des de fa anys. No és tant la producció com el preu amb què es marca per quilo de fruit. En aquest sentit, Josep Zacarias Ferrer, coordinador comarcal d'Unió de Pagesos del Baix Camp ha explicat que "El preu és molt important. En el cas de l'olivera, l'any passat vam tenir uns preus molt justos"

camp d'emetllers

Des del sindicat d'Unió de Pagesos insten, una vegada més, a promoure el consum de productes de proximitat per tal d'afavorir els pagesos del territori.

Paraules clau:

Notícies relacionades