Back to top

Mal any per a la campanya de l'oliva i de la fruita seca

La principal causa és que els fruits del nostre territori són anyívols i tenint en compte que l'any passat hi va haver una molt bona campanya, és normal que aquesta sigui fluixa. Si parlem de l'ametlla, les plujes i el canvi de temperatures també n'han estat un motiu.

Aquest no serà un gran any pels pagesos del territori. Els principals fruits de la comarca, l'oliva, l'ametlla i l'avellana tindran una collita escassa. La principal raó és que són arbres anyívols, és a dir que varia l'abundància de la collita, de manera intermitent. Com que l'any passat va ser una molt bona temporada pel que fa a la producció d'aquests fruits, aquesta campanya ja es preveia fluixa. Pel que fa a l'oliva, per exemple, els pagesos no creuen que arribin al 50% de la producció. Si ens centrem en l'ametlla, les variacions en les temperatures i l'abundància de pluja durant la primavera, també podria ser un factor a tenir en compte per a la baixa producció.

Malgrat tot, els pagesos no veuen crítica la situació pel que fa a la collita. El problema segueix sent el mateix que el que porten denunciant des de fa anys. No és tant la producció com el preu amb què es marca per quilo de fruit.

camp d'emetllers


Des del sindicat d'Unió de Pagesos insten, una vegada més, a promoure el consum de productes de proximitat per tal d'afavorir els pagesos del territori.