Back to top

El mal temps es converteix en el protagonista de dilluns

ADRIÀ MORTE / JONATÁN SORIANO

El mal temps ha estat el gran protagonista de la jornada d'aquest dilluns. El fort  temporal que ha patit el país durant tota la tarda no ha passat desapercebut per Reus.

L’estació meteorològica del Barri del Carme situada al centre de la capital del Baix camp ha registrat fins a 41 litres d’aigua en molt poques hores. Com veuen a les imatges, molts carrers de la ciutat s’han inundat obligant als conductors dels vehicles a extremar les precaucions. Durant més de 3 hores el temporal ha afectat la part sud del país. A la comarca del Baix Camp els Bombers de la Generalitat han registrat fins a 45 assistència tècniques derivades de la pluja i del vent, la majoria a Reus. La llevantada també ha causat afectacions en altres municipis de la comarca del Baix Camp.

Les més destacades han estat a Mont-roig del Camp i Hospitalet de l’Infant. A la primera població s’ha hagut de tallar la circulació per la Nacional 340 per la caiguda d’uns arbres obligant a fer desviaments senyalitzats per una via alternativa. Per una altra banda, a Hospitalet de l’Infant s’ha tallat l’A7 per inundacions i s’han desviat els vehicles cap a la nacional 340.

La llevantada també ha causat talls de subministrament elèctric en gairebé una trentena de localitats del Camp de Tarragona. Entre aquestes poblacions es troben Almoster, Vilaplana, Castellvell i també Reus. L’afectació ha deixat sense electre a 13.500 abonats encara que després d’unes hores els incidents ja s’han començat a solucionar. En tot el camp de Tarragona, els Bombers de la Generalitat han atès 56 serveis per incidències amb problemes causats pel vent i per acumulacions d’aigua.