Back to top

Mala mar al Club Nàutic de Cambrils

Un grup de socis de l’entitat demana la nul·litat de l’assemblea extraordinària convocada aquest dissabte, en què està previst votar sobre una de les pedres a la sabata que arrossega el club: la compra d’una grua motoritzada de més de 100 tones. 

port

La votació sobre la compra d’un travelift, una grua motoritzada que s’utilitza en àmbits marítims, ha estat el desencadenant d’una petició de diversos socis del Club Nàutic de Cambrils per demanar l’anul·litat de l’assemblea extraordinària convocada per aquest dissabte.

El grup, encapçalat en aquesta ocasió pel soci i advocat Phillipe Trujillo de Bufets Trujillo, considera que s’incompleix amb els estatuts del club tractant aquesta qüestió com a urgent i no esperant a que s’acabi l’estat d’alarma per fer la reunió amb els socis de forma presencial i seguint les mesures de seguretat pertinents. Segons els signants de la petició, en cas que es desencallés la compra del travelift en aquesta assemblea, aquest no arribaria fins d’aquí cinc mesos, a la tardor, una època en què no tindria activitat. Precisament per aquest motiu, consideren que titllar d’urgent la votació no tindria sentit i prefereixen portar a debat aquest punt quan les condicions permetin una trobada presencial.

A més, Trujillo apunta que segons l’article 28 de l’estatut del club, les compres que impliquin una despesa de més d’un 20% del pressupost anual de l’entitat s’han de debatre en sessions ordinàries i no pas extraordinàries. Trujillo també critica el fet que la junta s’ampari en els diferents decrets de les administracions catalanes i espanyoles, en què es permet celebrar sessions extraordinàries si es tracta de qüestions urgents que poden posar en perill el futur de les entitats esportives pertinents. La crisi sanitària ha estat una de les raons per les quals s’ha apostat per aquest tipus d’assemblea telemàtica, però els socis que no coincideixen amb aquesta visió apunten que amb la futura finalització de l’estat d’alarma es podria posposar aquesta sessió i convertir-la en presencial. 

Segons el parer dels socis que s’han mostrat contraris a la celebració de l’assemblea de dissabte, el model de travelift que s’hauria de comprar pel varador cambrilenc correspon al de 150 tones, mentre que des de la junta, assenyalen que el model a tenir en compte és més petit, de 110 tones. Una discrepància que en el seu dia ja va provocar desavinences entre una part de socis i la junta directiva, fins al punt de presentar una moció de censura que finalment no va arribar a bon port i va ser descartada.

L’assemblea està prevista per aquest dissabte, i entre altres punts, l’ordre del dia compta amb l’aprovació de noves figures a l’equip directiu, la compra del travelift així com també el finançament d’aquest equipament. En cas que el club no doni resposta a la petició, els socis implicats asseguren que la recorreran a la Federació Catalana de Vela. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades