Back to top

Mala maror entre l'Ajuntament i el Club Futbol Reus Deportiu

SILVIA ANDREO

L’Ajuntament i el club de futbol Reus Deportiu es trobaran als jutjats. Les dues parts estan enfrontades per l’impagament del lloguer de l’Estadi Municipal. El consistori ha iniciat un procés judicial per reclamar al club roig-i-negre una quantitat que ascendeix als 227.000 euros i es nega a pagar la subvenció de 200.000 euros aprovada per al club fins que aquest no aboni els seus deutes. El club assegura estar decebut amb el consistori i té la voluntat de pagar, malgrat que considera que les condicions econòmiques són molt elevades per un club de segona B. 

La relació entre l’Ajuntament i el CF Reus Deportiu es tensa. La situació de deute actual es remunta al juny de 2014 quan en la signatura del primer conveni, Carles Pellicer es va comprometre amb el Reus a mantenir les mateixes condicions que abans de ser SAD. L’Ajuntament va rebaixar la subvenció de 500.000 a 200.000 però a canvi el Reus podria utilitzar l’estadi, de propietat municipal, de forma gratuïta. Un conveni signat per l’alcalde, el regidor aleshores, Sebastià Domènech i el gerent del Reus, Ferran Pujol. A meitat de la temporada 2014-15 el trencament entre PP i CIU provoca que Domènech deixi de ser regidor d’esports, llavors l’alcalde canvia d’opinió, mogut pel mal moment que atravessa Rellsa, els reclama que paguin per l’ús de l’estadi.

El consistori es compromet a fer un avançament de 100.000 euros de la subvenció per millorar la tresoreria del club i que aquest pagui el lloguer a Reus Esport i lleure. El club accepta i signen nou conveni per mantenir les bones relacions. La subvenció no va arribar. El 30 de juny de 2015 acaba el conveni i des de llavors el Reus fa ús de forma gratuïta de les instal•lacions. L’Ajuntament va fer un altra promesa, una concessió a llarg termini a partir de 2016 i tampoc s’ha complert. 

Des  Reus es pregunten si els altres clubs esportius privats de la ciutat que fan ús d’instal·lacions municipals, pagaran igual o depenent de la subvenció que el consistori els hi doni i sobretot si a l’ajuntament li interessa tenir un equip professional a la ciutat. Tampoc saben quina és la política esportiva que se segueix ja que han passat 3 regidors poc més d’un any. El govern municipal lamenta el victimisme de la SAD, quan l’Ajuntament i Rellsa estan complint i volen complir tots els seus compromisos i és el Reus qui incompleix els acords firmats en el conveni. El consistori té la voluntat de seguir col•laborant amb la SAD sempre que es regularitzi la seva situació econòmica.