Back to top

Maletes amb l'igualtat com equipatge

Reforçar la presència dels valors d'igualtat en l'ensenyament a Cambrils. Aquest és l'objectiu de la iniciativa maletes coeducatives, que consisteix en una sèrie de material literari i de recursos audiovisuals que els diferents centres de primària i secundària del municipi poden demanar. L'activitat ja ha convocat a funcionar en algunes escoles.
Tres de les maletes personalitzades per la cambrilenca Nuri Mariné

Un viatge amb la igualtat com equipatge per tot Cambrils. Es tracta d'una iniciativa que algunes escoles del municipi ja han començat a experimentar, gràcies al projecte Maletes coeducatives.

Una activitat itinerant, en format de maletes personalitzades per l'artista Nuri Mariné, que té com objectiu reforçar els recursos del professorat de primària i secundària amb 180 obres, principalment contes, que parlen de la igualtat de gèneres, del paper de la dóna a les diferents societats del món i de la violència de gèneres, entre d'altres, i que els diferents centres educatius cambrilencs poden demanar. A més, en el cas dels grups de secundària, la maleta inclou material audiovisual.

La iniciativa, enfocada sobretot a enfortir les hores de tutoria, també implica una avaluació posterior que permetrà recollir inputs per part de la comunitat educativa. "Es tracta de poder facilitar la tasca que fan els equips de professorat amb l'alumnat donant materials adaptats, explica la tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament de Cambrils, Mònica Romano. "Que la construcció de la persona no estigui marcada per uns rols o estereotips", remarca.

Tot el material inclòs a les quatre maletes que funcionen de moment també està al fons de la biblioteca municipal. D'aquestes quatre maletes inicials, tres ja es troben a la disposició de l'alumnat de tres escoles.

Paraules clau: