Back to top

Malgrat tot, Sant Pere

La tronada aèria va ser un dels atractius que es van poder viure en el marc de l'ofici de Sant Pere.
festa major

Sant Pere s'acomiada de l'any 2020 amb un regust estrany. La festa major de Reus ha posat el punt final a una celebració emmarcada en la pandèmia del coronavirus, que ha obligat a repensar i adequar la programació plantejada en un inici.

D'aquesta manera, els actes presencials han estat puntuals i han comptat amb les mesures de seguretat que han dictaminat les autoritats sanitàries. La missa concelebrada, oficiada per primer cop per l'arquebisbe Joan Planellas, va ser un dels actes oficials destacats de la jornada.

processó

Tronada aèria

A causa de les mesures per evitar contagis de covid-19, enguany no ha estat possible dur a terme una professó tradicional. Malgrat això, el bust de Sant Pere va fer-ne una adaptada a la nova normalitat, per dins a la Prioral de Sant Pere. Ara bé, la imatge no va sortir al carrer, donades les circumstàncies. Amb les portes obertes de bat a bat, es va fer una pregària a càrrec del mossèn Rafel Serra i es va gaudir de la tronada aèria.

La música d'Albert Galcerà

Una jornada que excepcionalment, no va poder gaudir del seguici festiu de Reus, que no va sortir al carrer amb la voluntat d'evitar aglomeracions. Tot i això, des de dins a la Prioral, el mestre Alber Galcerà va posar l'apunt musical durant la professó del bust de Sant Pere amb les músiques tradicionals que acompanyen als diferents elements del seguici festiu.

processó

Tot plegat es va poder seguir en directe en un programa especial de Canal Reus, que seguint amb la vocació de servei públic, va acostar la festa major a la ciutadania amb una programació especial que va començar el 24 de juny, amb el pregó, per seguir amb el dia de Completes i l'edició confinada del concurs de les Claus de Sant Pere; i acabar amb el dia del patró, 29 de juny, amb l'emissió en directe de la missa concelebrada. I és que malgrat tots els peròs, Sant Pere no ha fallat.

processó

Recupera l'Ofici i Processó

Notícies relacionades