Back to top

Malgrat tot, sonen les campanes per Corpus

Els Campaners de Reus han fet picar el tradicional Toc de Festa des de dalt del campanar. D'aquesta manera s'ha donat el tret de sortida a aquesta celebració tot i que gran part dels d'actes no es duran a terme.
imatges de la campana Petra Clàudia del Campanar de Reus

La Petra Clàudia i la campana de Sant Bernat no han deixat de sonar aquest dijous de Corpus. Els campaners de Reus no han fallat a la tradició i a dos quarts en punt de deu han fet picar el Toc de Festa per tal de donar el tret de sortida a la celebració, això si, enguany un Corpus del tot peculiar.

Joan Velasco, membre de Campaners de Reus ha explicat que " ha estat un toc diferent però aquí estem, al peu del canó. Com a mínim si la gent no pot veure el què s'hauria de veure durant la festa, que escolti el què s'hauria de sentir durant la festa"

Per Sant Pere també hi hauràn campanes

La Covid-19 ha obligat a suspendre gran part dels actes de Corpus però els membres encarregats de tocar les campanes reusenques seguiran amb la seva tasca no només els dies d'aquesta festivitat sinó també per Sant Pere, que faran sonar el Toc General.

imatge de membres dels Campaners de Reus

Ena quest sentit, en Gerard Baiget ha agegit que "és important mantenir-ho i és important que les campanes continuïn marcant els principals moments de les festivitats"

L'actuació s'ha pogut seguir en directe per les xarxes socials i ha tingut l'acompanyament de músics espontanis que des d'un terrat no s'han resignat a fer sonar les gralles i els tabals.

Paraules clau:

Notícies relacionades