Back to top

El mapa de candidats municipals ja es comença a dibuixar

Noemí Llauradó ha estat escollida per unanimitat per l'assemblea local del seu partit com a candidata a les eleccions municipals del 2019. D'aquesta manera, es comença a dibuixar el mapa de candidats de cara a l'any vinent, en el qual ja s'han postulat personalitats com l'alcalde actual, Carles Pellicer, pel PDeCaT; o Dani Rubio a Ara Reus.
El mapa de candidats de les municipals del 2019 ja es comença a dibuixar.

Noemí Llauradó serà la cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya a les municipals de l'any vinent. L'assemblea del partit, celebrada aquest dijous al vespre, ha servit per refermar l'aposta per la també diputada al Parlament. La voluntat és donar continuïtat a projectes com el de Participació Ciutadana i el del Grup Salut, així com crear un nou pla de xoc contra la pobresa.  La portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, ha destacat que 'crec que al 2019 hi pot haver una de les sotragades més importants dels últims anys, hem de frenar la possibilitat que Ciutadans aconsegueixi l'alcaldia i nosaltres com a partit d'esquerres creiem que som aquesta garantia'.

Davant d'aquest anunci, ja es comença a dibuixar el mapa de candidats per l'any vinent. D'una banda, destacar que l'actual alcalde, Carles Pellicer, està disposat a presentar-se de la mà del PDeCAT. Pel que fa a l'equip de govern, la formació d'Ara Reus ja ha anunciat que, en aquest cas, serà Dani Rubio el cap de llista, fet que encara s'ha de revalidar en procés de primàries. A l'oposició, Sebastià Domènech del Partit Popular ha assegurat que té ganes de repetir com a número 1, però ha explicat que és una decisió que ha de prendre el partit. En aquesta mateixa línia es troba Ciutadans. Juan Carlos Sánchez, detalla que fins a l'estiu no definiran la seva llista, i de moment ha de valorar si vol tornar a repetir al capdavant de la formació taronja.

Des del PSC, Andreu Martín, detalla que ja han sol·licitat a la Federació Nacional que convoquin procés de primàries, el qual podria arribar de cara al juny. De moment, es veu amb forces continuar. I des de la CUP, detallen que serà al juliol quan duran a terme una assemblea per decidir quin paper volen tenir de cara al pròxim mandat. De moment, no descarten cap escenari, però serà de cara a la tardor quan anunciaran si el seu objectiu si postular-se directament com a oposició o tot el contrari.