Back to top

Maquinària en marxa per al 21D

Els partits elaboren les llistes electorals a corre-cuita. Desgranem el pes de Reus i el Baix Camp als comicis. Hi ha partits que encara han de tancar la proposta electoral.
Imatge d'arxiu de llistes electorals

Les eleccions del proper 21 de desembre han deixat els partits amb poc temps per confeccionar les llistes electorals. A la demarcació de Tarragona s'escullen 18 diputats, que ara fa dos anys van quedar repartits la meitat per a Junts pel Sí, la coalició de l'aleshores Convergència i Unió i Esquerra Republicana; 4 per a Ciutadans, dos per al PSC i un per al PP, un per a la CUP i un per a Catalunya Sí Que Es Pot. Hores d'ara hi ha partits que tenen la llista tancada, d'altres que només han confirmat candidats a formar-ne part i d'altres que no han fet públic ni tan sols això. Pel que fa a Esquerra Republicana, la proposta que hi ha sobre la taula reserva el segon lloc de la llista per a Noemí Llauradó, actual portaveu reusenca i regidora de Salut, just per darrere del delegat de la Generalitat a Tarragona durant aquest mandat, Òscar Pèris. També tindrien presència a la llista l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i l'alcalde d'Almoster, Àngel Xifré.

El PDeCAT, per la seva banda, celebra dimecres el congrés que ha de servir per tancar les llistes electorals. A disposició d'aquest congrés s'hi han posat Montserrat Vilella, diputada durant aquesta legislatura i regidora de Benestar Social a l'Ajuntament de Reus, així com l'alcalde de Riudoms, Josep Cruset, i l'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas.

El PSC de Reus havia escollit repetir els noms que ja van formar part de la seva llista fa dos anys, Raimon Ferré i Laura Vidal. La llista definitiva dels socialistes, però, no inclou Ferré a una papereta que sí que compta amb el portaveu municipal Andreu Martín. Qui sí que torna a figurar-hi és Carles Castillo, tot i que no en primer lloc, sinó de número dos de la vallenca Rosa Maria Ibarra. El Partit Popular ja té la llista tancada, amb la reusenca Montserrat Duch de número tres, per darrere del tarragoní Òscar Peris i el tortosí Tomás Castells. El cambrilenc David Chatelain torna a ocupar el setè lloc.

Pel que fa a Podemos i Catalunya en Comú han tancat una llista en coalició a la qual no repetirà Hortènsia Grau, fins ara diputada al Parlament. Queda encara per saber quines candidatures proposaran Ciutadans i la CUP. Els primers volen tancar les llistes aquesta setmana, tot i que pot ser que fins divendres no estiguin confirmades. Pel que fa als cupaires, no s'han fet públics els noms proposats per les assemblees locals, tot i que el codi ètic de la formació impedeix que, en aquest cas, Sergi Saladié, repeteixi com a cap de llista.