Back to top

Maridar la música i el patrimoni local amb vermut de Reus

Aquest és l’objectiu del ‘Vermusic’, un cicle que combina la música local i el vermut de Reus en edificis emblemàtics de la ciutat. El festival ha arrencat aquest divendres amb el concert de guitarra clàssica d’Anders Clemens a la casa Navàs i continuarà fins al novembre amb una actuació cada mes en altres espais singulars com l’Institut Pere Mata, el Palau Bofarull i el pati de l’Institut Salvador Vilaseca.
anders clemens

Amb un concert de guitarra clàssica a la Casa Navàs ha començat el ‘Vermusic’, un cicle que combina tres pilars de la cultura reusenca: el vermut, la música i el modernisme. Es tracta d’una iniciativa impulsada per Vermuts Miró en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus que té l’objectiu de portar música de qualitat en espais d’interès patrimonial de la ciutat, però que no són especialment accessibles al públic, com ara la Casa Navàs, l’Institut Pere Mata o el Palau Bofarull. “La cultura és art i pensem que la manera de fer el vermut, que és molt artesanal, també té molt d’art. Era una qüestió de lligar-ho i que agradés”, explica Carles Prats, president de Vermuts Miró. A més, Prats subratlla: “A la Casa Navàs no s’ha fet mai un concert i el modernisme és una cosa que arrosseguem amb força esdeveniments que hem fet des de Vermuts Miró”.

Les primeres notes d’aquest cicle han sonat aquest divendres de les mans d’Anders Clemens, guitarrista noruec i tarragoní d’adopció. Conegut per la seva expressivitat i la recerca de nous timbres a la guitarra, Clemens és un dels pocs músics que ha estat guanyador del prestigiós premi internacional Andrés Segovia. En aquest sentit, María Parra, directora artística de ‘Vermusic’ considera que és fonamental “aprendre a estimar” el patrimoni cultural que tenim a prop. “Cal reivindicar la cultura per donar autoestima a un poble i vam pensar que aquests espais aportaven una qualitat i una excel·lència diferents d’un escenari a l’ús. La música és un llenguatge universal que omple l’espai i creiem que, juntament amb el vermut, és una bona manera de fer caliu entre el públic assistent”, explica Parra, que també serà l’encarregada de tancar el cicle amb un concert de piano.

Des d’aquest mes i fins al novembre, el cicle musical es completarà amb set concerts més d’artistes vinculats al territori que tindran lloc en altres espais emblemàtics de Reus. El Trio Montsant de música de tango actuarà a l’abril al Palau Bofarull; Òscar Fernández-Pachecho oferirà un concert de piano jazz al Círcol al maig; Xavier Pié & MACCC tocaran al juny a l’Institut Salvador Vilaseca; el Quintet Agartha de flamenc mediterrani actuarà al juliol a l’Institut Pere Mata; ho faran al mateix lloc el quartet de guitarres 22 String Quartet al setembre i el Duo Becerra de guitarres a l’octubre; finalment María Parra oferirà un concert de piano com a cloenda el 17 de novembre al Círcol. Aquells que vulguin assistir als concerts ho poden fer de manera gratuïta reservant prèviament l’entrada, tot i que hi ha la possibilitat d’oferir un donatiu que anirà destinat a alguna obra social de la ciutat que encara no s’ha concretat.

El ‘Vermusic’ ha nascut arran de la Capitalitat de la Cultura Catalana, però tant Parra com Prats esperen que cada any es pugui repetir aquest cicle que marida la música del territori amb el patrimoni cultural i el vermut de Reus.