Back to top

En 'marxa aquàtica' el I Campionat de Catalunya a Cambrils

El primer campionat de Catalunya de marxa aquàtica s'ha celebrat aquest diumenge a la platja del Regueral de Cambrils i ha comptat amb la participació de prop de 40 atletes

Cambrils ha estat la localitat encarregada d'acollir el primer Campionat de Catalunya en la disciplina de Marxa Aquàtica. Durant aquest matí de diumenge, 38 atletes han competit a la platja del Regueral de Cambrils per 3 categories principals: els 200 i 800 metres per binomis, i la categoria reina, la dels 50 metres, que es disputa en solitari i requereix dominar la tècnica del rem.

La marxa aquàtica és una disciplina recentment incorporada a Catalunya, per part de la Federació d'Entitats Excursionistes, i ja compta amb una dotzena de clubs pel seu caràcter competitiu però també el valor social. La coordinadora de marxa aquàtica del Centre Excursionista de Cambrils (CEC), Alexia Pedrerol, apunta, a més dels múltiples beneficis que té per a la salut, aquest esport també és "una font de gaudi"

Condicions favorables de la Platja del Regueral

La disciplina, que combina el senderisme i la passió pel mar, és d'origen francès. Des d'aquest passat agost, s'han celebrat 4 trobades prèvies en un circuit català en diverses platges. Tot abans del Campionat d'aquest cap de setmana, celebrat a Cambrils, principalment per les característiques de la platja. Pedrerol n'assenyala l'orografia favorable -cal que no siguin platges amb molta profunditat- i l'accessibilitat i els serveis disponibles com la Creu Roja. 

Pels volts de la 1 del migdia, es definiran els primers campions catalans en la disciplina de la marxa aquàtica. 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades