Back to top

En marxa el camp de treball 'Coopera amb Reus'

Un total de 24 joves d’entre 14 i 17 anys participen des del 7 al 21 de juliol en aquesta iniciativa:
coopera

L’Ajuntament de Reus participa, un any més, en el camp de treball «Coopera amb Reus», organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol, i que enguany arriba a la 6a edició. Un total de 24 joves d’entre 14 i 17 anys participen des del 7 al 21 de juliol en aquesta iniciativa: ajuden a millorar les condicions d’habitatge de les persones que, segons el criteri dels professionals de la regidoria de Benestar Social, més ho necessiten. D’aquesta maner a, els i les joves també realitzen una tasca de sensibilització sobre la realitat social.

Per tal de potenciar l'aspecte comunitari, els joves que fan el camp de treball s’allotjaran a l’Escola Mowgli. Aquesta nova proposta s'ha fet a través del pla comunitari del Barri Gaudí, gestionat per l'àmbit de dinamització comunitària i cohesió social de la Regidoria de Benestar Social.

Aquest camp de treball forma part de l’oferta d’estiu de la Direcció general de Joventut del Departament de Treball Afers Socials i Famílies. I compta, a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració dels professionals de Joventut de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència.

El camp de treball “Coopera amb Reus” té com a objectius fomentar els valors de la solidaritat, la participació ciutadana i l’acció comunitària. Per aconseguir-ho s’incideix en dos àmbits de treball. D’una banda, la realització de tasques, com per exemple pintar les parets i els sostres interiors dels habitatges, per contribuir a la millora de les condicions de vida de les persones amb més dificultats socioeconòmiques. D’altra banda, la sensibilització amb les necessitats dels altres mitjançant la solidaritat.

A més de pintar els habitatges, els i les joves realitzen altres activitats complementàries per conèixer millor el seu entorn, com excursions per la demarcació per observar la flora i la fauna del territori o la ruta del modernisme per adquirir coneixements sobre la història i la cultura de la ciutat.

 

La Fundació Escolta Josep Carol

La Fundació Escolta Josep Carol va néixer per contribuir a l’enfortiment del projecte educatiu d’Escoltes Catalans mitjançant el suport a la tasca associativa, la generació de pensament i el desenvolupament de projectes, serveis i recursos en l’entorn educatiu.