Back to top

En marxa l'estudi dels olis a la cuina

El centre d'investigació IRTA de Mas Bové ha inaugurat nous espais. Es tracta principalment d'una cuina, una sala de tast i un espai de divulgació, en el marc del projecte Nutrisalt.

El projecte de Nutrisalt és una recerca que vol distingir si les varietats d'oli del territori i de Catalunya s'adapten als diferents processos de la cuina. L'IRTA de Mas Bové ja té les instal·lacions necessàries per posar en marxa l'estudi del comportament de les diferents varietats d'olis del país, davant de diversos processos de cuina.

L'objectiu principal és conèixer com responen els olis a tractament com fregits, esferificacions, escumes, entre molts d'altres. A partir d'aquí, determinar quins són els millors processos a l'hora de tractar-los i promocionar el producte local.

Dues línies d'investigació començaran el 2021

Amb l'estrena d'una cuina equipada per a qualsevol xef, una sala de tast d'olis i un espai de divulgació, el centre de recerca buscarà també fusionar els seus descobriments amb el camp de la salut. De fet, a partir del 2021 es posaran en marxa dos investigacions de doctorat.

Paraules clau:

Notícies relacionades