Back to top

El Mas, l'essència emocional de Miró

El Mas Miró obre les seves portes per primera vegada al públic en un dia especial, en la celebració del 125è aniversari del naixement d'un dels màxims representants dels surrealisme. Amb l'obertura de la finca es mostrarà un dels espai més emblemàtics i icònics; el taller de Joan Miró.
El Taller de Joan Miró del Mas de Mont-roig del Camp s'obra al públic per primera vegada

"Impressiona molt entra en el taller perquè està tal qual el va deixar Miró", ser-hi és com retrocedir en el temps i situar-se a l'estiu de 1976, l'últim en què Joan Miró va passar al mas. De fet, "un té la sensació que Miró ha sortit i tornarà en qualsevol moment", ha afirmat Elena Juncosa directora de la Fundació Mas Miró de Mont-roig del Camp. El taller conte els estris que utilitzava el pintor, la seva bata i dos graffitis pintats per ell a la paret. Des de la fundació han optat per no conserva cap obra original.

Tot i que pot semblar "una contradicció és el punt fort d'aquest lloc perquè pots trobar l'obra de Miró en els millors museus però aquí tens la seva essència, en estat pur, just en el lloc on ell va decidir que es dedicaria a pintar", ha reblat Juncosa qui ha recordat que el taller es va construir als anys quaranta. Ara, amb la seva obertura es "paga el deute amb el pintor i és tancar el triangle mironià Mallorca, Barcelona i Mont-roig. Un triangle que configuren el seu art i la seva personalitat".

La Fundació de Mont-roig del Camp - que va néixer el 2013 - ha dissenyat amb el consistori una ruta perquè el mas sigui el primer punt a visitar. La resta seran els indrets que el van inspirar, com la platja de la Peixerota o l'ermita de la Roca. En cada punt i amb l'ajuda d'una audioguia els visitants es podran posar al mateix lloc on Miró va crear les seves obres.