Back to top

El Mas Pintat de Reus arrenca el curs ampliant horaris

El Mas Pintat inicia temporada amb activitats familiars tant a les tardes com als matins. Aquest espai municipal, adreçat a donar cobertura a les famílies amb xiquets més petits, incorpora nous espais i tallers i manté alguns dels que han tingut més èxit, com el 'Fem Rusc'.
Òscar Subirats

L'objectiu de Mas Pintat, es facilitar un espai acollidor de trobada per les famílies, que fomenti intercanviar experiències de vida que els ajudin a "saber ser" i "saber fer" de mares i pares, i evitar l'aïllament i la solitud de les famílies amb nens i nenes petits. Des de Mas Pintat es dona suport als lligams emocionals entre els pares i les mares i els fills i les filles des d'una perspectiva sistèmica qu e facilita la mirada.

El servei es disposa amb grups i fomentem el joc com a fil conductor de les sessions. Els grups de tertúlia i que el professional facilita, potencia i condueix i el moment del joc dinamitzat pels professionals dels espais que acompanyen. A l'espai familiar de Mas Pintat es reconeix la competència familiar i es dona valor i confiança, es respecta el dret a la diversitat, i es creu en un concepte de suport basat en el protagonisme de totes les persones implicades.

La composició dels grups és de dotze a catorze famílies amb els seus fills i filles, amb una periodicitat d'una o dues trobades a la setmana, fins a un màxim de tres. La durada és de dues hores i sempre acompanyats per dos professionals que condueixen els grups i un facilitador que acompanya els grups de tertúlia dins el mateix espai.

Aquest nou curs i com a novetat als espais familiars, s’incorpora aquesta funcionalitat tant a les tardes com als matins, on el joc compatit amb famílies i posteriorment el moment de tertúlia amb un moment de té i cafès,  acompanyen a la conversa que el facilitador guia i dona suport.

A banda el «Fem Rusc» continuarà amb la programació iniciada des de principis d’any amb les branques d’art, literatura i contes i jocs de taula, adreçada a famílies amb infants de 5 a 9 anys, i que ha obtingut un èxit amb llistes d’espera per cada sessió programada.

Les properes seran el 2 d’octubre amb jocs de taula, el 16 d’octubre amb literatura i contes, art en família el dia 13 de novembre, i es tanca el programa d’aquest 2019, amb els jocs de taula el dia 11 de desembre, i literatura i contes el dia 18 de desembre.

El servei que Mas Pintat ofereix com a membre de la SOAF de la Generalitat (Servei d’orientació i atenció a les famílies). Un programa d’assessorament puntual en situacions de necessitats. Amb diferents perfils de professionals de coaching , psicologia , advocacia  i dietètica i nutrició.