Back to top

El masclet es deixarà de repartir gratuïtament

Els responsables del Col·lectiu El Masclet de Reus han explicat aquest divendres que la ja tradicional ruta del Masclet comptarà amb cinc punts de distribució on es podrà comprar la beguda de la Festa Major a un preu simbòlic d'un euro. També es capgira el recorregut.
Masclet

La Cercavila del Masclet, que se celebra cada any el dia 24 de juny, després del Pregó de Festa Major, viurà enguany canvis importants. D'entrada, els responsables del Col·lectiu El Masclet de Reus llençaran les botes des de la tarima ubicada en una de les cantonades de la plaça del Mercadal, però aquestes botes estaran buides

En total, segons diuen, es llençaven 200 litres de masclet (una barreja de vermut i fantasia de fruites que s'ha convertit en la beguda de la Festa Major de Reus). Ara, en cinc bars  i establiments del recorregut, se'n podran adquirir 250 litres a un preu simbòlic d'un euro. Es podrà omplir el got o la bota amb aquesta aportació. D'aquesta manera, tothom qui ho vulgui podrà tenir accés al masclet, no només aquells que més saltaven i que podien fer-se amb alguna de les botes que es llençaven. 

Els cinc establiments on adquirir masclet

L'Absenta

El Teïna

La Presó

L'Esquitx

L'Entre Molles

Canvis en el recorregut

La cercavila també canviarà el seu itinerari. De fet, el capgirarà. Si fins ara l'inici de la ruta arrancava al Mercadal i baixava fins la plaça Sant Pere a través del carrer Major, el nou recorregut finalitzarà en aquest punt i s'iniciarà al final. Així doncs, els diversos elements i l'acompanyament musical de la cercavila iniciaran el recorregut a pel carrer del Metge Fortuny i donaran la volta pels carrers de Rosich, Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer de la Presó i de l'Hospital. En el fons, el recorregut és el mateix, però a la inversa.