Back to top

De matinada, aèria o per sorteig: les Tronades alternatives que s'han plantejat

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus ha explicat que es van posar sobre la taula diverses opcions per garantir que, com a mínim una Tronada, petés per Sant Pere. Finalment, s'han descartat tots els escenaris.
Tronada

A ningú li agrada que aquest any no peti una Tronada per Sant Pere. Però és el que cal fer atenent a les mesures de seguretat i de distanciament social que implica la COVID-19. Una dolorosa decisió que s'ha hagut de prendre per garantir el bé comunitari. 

Daniel Recasens, regidor de Cultura, ha explicat aquest diumenge a Canal Reus que abans de prendre la decisió, es va posar sobre la taula tot un seguit de propostes per intentar buscar la possibilitat de fer esclatar una Tronada. Des de fer-la aèria, perquè es pogués escoltar des de tota la ciutat però sense haver-hi un punt on reunir-se la gent, a fer-la petar a les cinc del matí. "Abans es feia i és una de les Tronades que es va deixar de fer", explica Recasens, que afegeix que "té sentit perquè s'informa que la Festa Major comença ben d'hora". 

El regidor de Cultura també ha explicat que es va arribar a proposar un sorteig, per poder veure la Tronada, només un selecte grup d'afortunats, mantenint el distanciament social. "No volíem que la policia hagués d'estar controlant qui entrava o no a la plaça", ha assegurat, defensant també que "el carrer és de tots". Recasens ha volgut deixar clar que en cap cas s'havia fet pública la proposta d'una Tronada sense públic "però que si s'hagués fet, no passa res. Es pot veure com una rectificació si es vol. El que importa és garantir la seguretat". 

A més, ha explicat també que tots els escenaris haurien pogut provocar l'enuig de diversos col·lectius o persones individuals. I que el més assenyat, en definitiva, és prendre la decisió que finalment s'ha pres. Sant Pere sense Tronades. "Ja les farem petar quan puguem", ha reblat. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades