Back to top

Medi Ambient neteja el barranc del Molí

L'Ajuntament de Reus ha iniciat aquesta setmana els treballs de neteja i debrossat del barranc del Molí, en un tram d'uns 400 metres al seu pas pel barri Sol i Vista.
Medi Ambient neteja el barranc del Molí

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació es fa càrrec de l'actuació i del seu finançament, una vegada l'Ajuntament ha rebut l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua per entrar a la llera del barranc i realitzar-hi els treballs. Les tasques les desenvolupa la brigada de Medi Natural de FCC, dins del contracte de neteja i recollida de la ciutat de Reus. Posteriorment es farà un tractament amb raticides.

L'Ajuntament executa la neteja del barranc de manera periòdica, en atenció a les peticions dels veïns de la zona, que es queixen pels problemes que els comporta l'estat de deixadesa del barranc.

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació, afirma que "tot i que la competència en barrancs i rieres és de l'Agència Catalana de l'Aigua, des de l'Ajuntament no podem deixar d'atendre les peticions dels veïns que es queixen pels problemes que els comporta l’estat de deixadesa del barranc".

La neteja consisteix en el desbrossat de la vegetació invasiva, el retall de branques baixes dels arbres existents i la retirada els residus acumulats.

Històricament, en aquest barranc s'hi abocaven residus i aigües fecals; i era un focus de proliferació de rosegadors. Les accions de neteja que la regidoria de Medi Ambient hi ha fet els darrers anys han reduït les problemàtiques i han corregit les conductes incíviques d’abocaments al barranc.