Back to top

Medusa rememora els efectes de la pòlio amb un curtmetratge musical

La peça neix de l'experiència d'un dels membres del grup, Kandi Álvarez, i critica el secretisme i l'abandonament que van patir les víctimes de l'epidèmia a principis dels anys 50.

La formació musical Medusa estrena el curtmetratge '080 la malaltia de la vergonya' amb motiu del Dia Mundial contra la pòlio. Un repàs en primera persona pels efectes físics i emocionals que va deixar l'epidèmia en aquella època. Pel que fa a la música, el curtmetratge presenta una harmonització dels sorolls mecànics que emeten diferents instruments de diagnòstic clínic els quals donen la tonalitat musical i el ritme del projecte. Aquest compta també amb la col•laboració de la companyia de Teatre Zona Zàlata, Christophe Sion a la filmació i Ovidi Álvarez pel que fa a la coreografia i dansa.

La poliomielitis

La pòlio és una malaltia infecciosa mundialment coneguda que afecta principalment als infants menors de 5 anys. Actualment ja està erradicada tot i que encara queden casos en alguns països subdesenvolupats. A Espanya, l'auge dels anys 50 va provocar un gran nombre de contagis. Tal com denuncien els Medusa en el seu curtmetratge, la malaltia va afectar entre 35.000 i 200.000 persones. Una xifra inexacta que destapa el secretisme i l'abandonament d'aquesta per part de l'estat espanyol. Kandi Álvarez critica la mala gestió i posa sobre la taula la síndrome post-polio que actualment afecta moltes persones amb un deteriorament físic molt important. El grup detalla que aquesta síndrome encara no està reconeguda per l'estat espanyol, la qual cosa obliga moltes persones a treballar en condicions molt dures.

080 La enfermedad de la vergüenza


kia

 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades