Back to top

Menys jornades gastronòmiques a Cambrils però igual intensitat

Cambrils passarà de celebrar 135 dies de festa gastronòmica a 73. La reducció de dates té a veure amb la nova política de l'Ajuntament. Tot plegat s'ha posat de manifest en la presentació del calendari esportiu i el gastronòmic.
calendari

Menys jornades gastronòmiques però mateixa intensitat. Aquesta és la premissa que es complirà a Cambrils aquest any, coincidint amb la setena edició del calendari gastronòmic.

Enguany desapareixen del mapa tant les jornades del Calamar com també el Vermuting, que fins al moment, gaudien d'un protagonisme important. Més enllà d'aquesta retallada de jornades, aquestes també seran més curtes; segons el consistori, per donar-los-hi més importància i notorietat. Al 2019 es van celebrar 135 dies de festa gastronòmica, mentre que al 2020 només en seran 73. Tot i això, els restaurants participants podran allargar-les si ho consideren oportú, sent una decisió personal de cada negoci.

La Tapa Nadalenca

D'aquesta manera, són nou les jornades gastronòmiques que se celebraran, entre les quals hi ha una novetat, la Tapa Nadalenca Cambrilenca, que se celebrarà entre el 4 i el 12 de desembre. A més, des del consistori s'ha vist necessari reforçar les jornades de l'hivern, tardor i primavera, mentre que a l'estiu no hi haurà cap acte gastronòmic perquè es considera que ja hi ha prou moviment al municipi.

Una de les jornades que vol ser un punt d'inflexió és la del romesco, que buscarà apropar la cuina a la ciutadania mitjançant activitats paral·leles, com ara masterclasses. La presentació del calendari gastronòmic ha coincidit amb la primera edició de l'esportiu, que s'estrena amb una quarantena d'activitats de totes les disciplines que es duran a terme durant tot l'any. La transversalitat de l'elaboració dels dos calendaris, asseguren des del consistori, és la clau perquè aquests obtinguin els resultats esperats de participació.

Calendari d'esdeveniments gastronòmics

  • 14 de febrer-1 de març: 16es Jornades de la Galera de Cambrils i de la Cuina Marinera
  • 13-22 de març: 8a “Encarxofa’t a Cambrils amb molt de gust”
  • 8-18 de maig: 8es Jornades Gastronòmiques del Romesco.
  • 15-18 de maig: Cambrils, Romesco & Drinks
  • 12-21 de juny: 9a La Mar de Tapes – Estrella Damm
  • 9-12 d’octubre: 11ena Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, Entrada al País del Vi”
  • 30 d’octubre – 8 de novembre: 7es Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra
  • 6 al 15 de novembre: 8es Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos.
  • 4-13 de desembre: 1a Ruta de Tapes. Tapa Nadalenca Cambrilenca 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades