Back to top

Menys peixos per als pescadors després de la veda

Dos mesos sense sortir a la mar. És el temps que els pescadors d'arrossegament han hagut d'esperar abans de tornar a pescar a Cambrils. Aquesta setmana s'ha donat per acabada la veda d'aquest tipus de pesca, la qual ha afectat fins a 13 embarcacions cambrilenques.
veda

Les barques d'arrossegament tornen a estar en ple funcionament al port de Cambrils després de dos mesos d'aturada. La veda ha afectat a una desena d'embarcacions, que han aprofitat aquests dies per fer una posada a punt tant de la barca com dels seus tripulants.

En l'arrossegament, el lluç és el peix estrella a la zona de Cambrils. Una peça que ara mateix, tot i no ser molt abundant, està tenint sortida al mercat, sobretot tenint en compte que la Confraria de Sant Carles de la Ràpita està de veda ara mateix. Malgrat que la pesca no està sent tan satisfactòria com altres anys, la venda del peix es manté. Durant l'any, la Confraria de Pescadors fa dues vedes, una a l'hivern i l'altra a la primavera, totes dues amb l'objectiu de fomentar la reproducció de les espècies marines i alhora, assegurar la feina.

Notícies relacionades