Back to top

El Mercadal espera tornar a veure el millor castell que s'hi ha fet mai

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

Els amants dels castells tenen aquest dissabte a la tarda una cita a la plaça del Mercadal. Serà en la 12a edició de la Diada del Mercadal que, com saben, té l’objectiu de reunir les millors colles castelleres del país a Reus l’any que no hi ha concurs de castells a Tarragona. Xiquets de Reus, Castellers de Vilafranca, la Jove de Tarragona, la Vella de Valls i Minyons de Terrassa apretaran avui, en el darrer assaig, per portar les millors construccions possibles. Ahir integrants de totes les colles avançaven al magazine de Canal Reus tv, Avui per Demà, quines intencions tenen. 

Aquest és millor castell vist mai a la ciutat de Reus. És un 4d9 net que els Minyons de Terrassa van descarregar l’any 2001 per la diada del Mercadal. Aquest dissabte la cita castellera podria ser testimoni de la revàlida. En el punt de mira? Un 3 de10 dels Castellers de Vilafranca o de la Vella de Valls, que ahir els vallencs van deixar pràcticament descartat al magazine de Canal Reus tv, Avui per Demà. O el 2d8 sense folre de Minyons de Terrassa. Sigui com sigui, el que és evident, és que aquestes colles portaran grans castells al Mercadal.

Una de les altres grans colles del país és la Jove Xiquets de Tarragona que arriben a la Diada del Mercadal tocats per una Santa Tecla difícil, on els de la camisa lila no van aconseguir descarregar cap castell. Aquest dissabte els servirà per resituar-se.Qui sí té molt clar quins castells vol portar a plaça dissabte són els Xiquets de Reus. El seu objectiu és la tripleta màgica que forma el 3d9 i el 4d9 amb folre i el 5d8. El gran repte dels avellanes és el 4d9, un castell que no han fet mai. Si la climatologia no ho impedeix, el que està clar és que aquesta serà una diada per recordar, que l’any 1993 ningú podia imaginar. La diada començarà a 2/4 de 6 de la tarda. Aquells que no puguin anar a plaça la poden seguir a través de Canal Reus TV. La Diada del Mercadal, en directe