Back to top

El Mercadal recorda l'1 d'octubre

Milers de persones s'han concentrat aquest dimarts al vespre a Reus per protestar pel que consideren una situació injusta a nivell nacional. Més enllà de reclamar la llibertat dels presos independentistes també s'ha fet crits a la unitat i s'ha exigit als governants l'acompliment del mandat del referèndum del 2017.
El Mercadal recorda l'1 d'octubre

Aquest dimarts al vespre milers de persones han expressat el seu malestar amb la situació política que es viu al país. Les crítiques a les institucions espanyoles, bàsicament la monarquia i la justícia, així com els clams d'unitat han centrat bona part dels missatges llençats a una mobilització que, més enllà de recordar l'1-O, també ha volgut convertir-se en un punt d'inflexió a les portes de la sentència contra els líders polítics a la presó. 

Reus per la Independència, Omnium Cultural i l'ANC han convocat una concentració a la plaça del Mercadal per commemorar el segon aniversari de l'efemèride. Amb el lema "Acabem el que vam començar, guanyem la independència", ha comptat amb una assistència massiva tenint en compte les darreres mobilitzacions a la capital del Baix Camp. 

La suma de tots els factors ha mobilitzat la ciutadania: des de la sentència del Tribunal Suprem, a la detenció d'una desena de persones acusades de terrorisme el passat 23 de setembre. I tot plegat coincidint amb el segon aniversari d'una fita que ha estat recordada des de la vessant ciutadana, amb la permanent mobilització social de la tardor del 2017, i també per la violència policial exercida des de l'Estat Espanyol. 

Reus

Reus

Notícies relacionades