Back to top

El Mercadal rep com un gerro d'aigua freda la suspensió de la independència

L'expectació inicial va donar pas a l'alegria quan Puigdemont va assegurar que donaria compliment al resultats del referèndum. Igualment ràpid va ser el pas a la decepció quan es va emplaçar el Parlament a suspendre els efectes de la Llei de Transitorietat.
Un dels moments del públic que ahir seguia la compareixença de Puigdemont

Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana van instal·lar, a la plaça del Mercadal, una pantalla gegant per seguir la sessió d'aquest dimarts al Parlament de Catalunya. Els reusencs van respondre i, mica en mica, van anar aplegant-s'hi fins que van ser prop d'un miler. Expectació i alegria a les cares. Pendents de què diria Carles Puigdemont, president de la Generalitat. En major o menor mesura s'esperaven una declaració formal i contundent d'independència. L'expectació i l'afluència es va reduir quan es va anunciar un ajornament d'una hora en la compareixença de Puigdemont. Però a les 7 els independentistes tornaven a ser a la plaça del Mercadal. Fins que el president va pronunciar les paraules 'que el poble de Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república'. L'esclat d'alegria va durar poc.

Puigdemont va emplaçar el Parlament a suspendre els efectes de la Llei de Transitorietat i, per tant, la independència de facto. I va caure com un gerro d'aigua freda. Tot i que hi ha qui hi va veure una bona estratègia des d'un bon començament, a la majoria els va costar uns minuts veure-ho com un gest positiu. Una actitud que, amb el pas de les hores, va anar a més, i que ara mateix ja torna a tenir l'independentisme pendent dels esdeveniments.