Back to top

El Mercadal torna a cremar el Rei

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous al vespre al centre de Reus per protestar contra la visita de Felip VI, aquest divendres, a Barcelona.

Diverses entitats independentistes havien convocat, a través de les xarxes socials, una crema de fotografies del Rei Felip VI a la plaça del Mercadal de Reus. De fet, la crida s'ha fet a diverses ciutats catalanes, davant la visita del monarca espanyol a Barcelona, prevista per aquest divendres. 

mercadal rei

Amb la sentència europea del 2018 en la qual es considerava la crema de fotografies dels reis a Espanya com una acció de llibertat d'expressió, moltes són les persones que han exercit aquest acte de protesta amb llum i taquígrafs. Una històrica forma de rebuig contra la família reial que, abans, es manifestava pràcticament sempre amb la cara tapada per evitar accions judicials. 

mercadal

En aquest cas, tal com ja va passar ara fa un any, el novembre del 2019, els manifestants han protagonitzat la protesta sense cap mena de pudor. Ara bé, amb les oportunes mesures de seguretat i amb la mascareta ocultant, en part, bona part dels rostres

mercadal rei

Vídeo de la crema

 

Alguns dels cartells que convocaven a la crema de fotografies del Rei

L'EIC convoca crema de fotos del Rei
L'Assemblea convoca crema de fotos del Rei

Paraules clau:

Notícies relacionades