Back to top

El Mercat de Marxants de Reus al ritme dels Bandsonats

En un espectacle itinerant que havia de celebrar-se per les festes de Misericòrdia, la xaranga Bandsonats ha portat aquest dissabte al matí la música i la gresca al mercat de marxants de Reus.
La xaranga Bandsonats al Mercat de Marxants de Reus

Pasdobles, pop, clàssics dels vuitanta i mestissatge català. El mercat d'aquest dissabte s'ha celebrat al ritme dels reusencs Bandsonats. Un acte previst per les festes de Misericòrdia del mes de setembre, que es va haver de suspendre per causes meteorològiques. L'Associació de Marxants de la província de Tarragona ha aprofitat el primer dissabte de novembre per recuperar l'acte.

El mal temps no és només una adversitat per als actes festius i musicals del mercat, sinó per tota l'activitat econòmica dels paradistes. Els marxants van tancar una temporada d'estiu de les més crítiques en els darrers vuit anys i afronten la d'hivern amb grans dificultats. Manel Fausto Castillo planteja la dependència meteorològica d'aquest tipus de comerç, que s'agreuja durant les estacions de tardor i hivern. 

Amenaçats pels nous models de negoci, com la compra per internet i els grans centres comercials, l'activitat creu en la seva continuïtat, malgrat la crisi i les dificultats. Maria José Bou, vocal de l'Associació, creu que el mercat seguirà existint durant anys, però es plantejarà d'altres maneres per adaptar-se als canvis socials. 

El mercat de marxants, que compta amb uns 200 paradistes, crea sinergies amb la zona comercial del Mercat Central i dona més vida a la zona.

 

Paraules clau: