Back to top

Mercè Dalmau plega

L'exalcaldesa de Cambrils ha anunciat aquest dimecres al matí la seva intenció de no repetir a les llistes del PDeCAT de cara les properes eleccions municipals del mes de maig. Dalmau argumenta que s'ha acabat la seva vida política.
Mercè Dalmau, aquest dimecres a Cambrils

Mercè Dalmau no es presentarà a les primàries que el seu partit, el PDeCAT, celebra aquest dissabte en una assemblea. L'exalcadessa i actual regidora de turisme al govern de Cambrils, assegura que s'ha acabat la seva trajectòria política i que no intentarà encapçalar la llista de la seva formació. De fet, assegura que ni tant sols vol formar part de la llista. 

Uns 8 anys de trajectòria política al municipi dels quals Dalmau es mostra molt orgullosa de totes les decisions que ha pres, tant en l'àmbit personal com a nivell de partit. No obstant això, assegura que no tot ha estat de color rosa i també recorda la que considera la decisió més difícil que ha hagut de prendre al capdavant del consistori. "La més complicada, sense cap dubte, va ser la d'iniciar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO)", admet Dalmau, assegurant que "ho van passar molt malament". Malgrat tot, assegura que "si no s'haguessin pres totes aquelles decisions, avui el municipi no estaria amb les condicions econòmiques amb què està".

Recordem que Mercè Dalmau va ser proclamada alcaldessa de Cambrils el juny del 2011, després d'un canvi de govern al municipi. CiU aconseguia expulsar el PSC del govern després d'anys d'un consistori dirigit pel socialista Robert Benaiges. Dalmau va pactar amb el PP i amb la PLIC per governar durant quatre anys on es va haver d'enfrontar a les conseqüències de la crisi econòmica al municipi. 

En aquest mandat, després de la victòria d'Esquerra a les municipals del 2015, Dalmau ha format part del govern en un segon terme i ha estat regidora de turisme i primera tinenta d'alcalde. 

Paraules clau: