Back to top

Més de 100 camions al Camp de Tarragona s'uneixen a la marxa lenta

Els camioners de tot Catalunya es manifesten aquesta tarda per la prohibició de circular per la Nacional 340 i 240. Els transportistes es queixen de què l'obligació d'anar per autopista els hi suposa pèrdues econòmiques que no poden assumir. Al Camp de Tarragona més de 100 camions s'han unit a la mobilització per demanar l'autopista gratuïta per aquest tipus de vehicles.
Més de 100 camions al Camp de Tarragona s'uneixen a la marxa lenta

En forma de marxa lenta els transportistes de tot Catalunya s'han mobilitzat en protesta a les restriccions que se'ls hi estan aplicant des del mes passat. Segons diuen els afectats, l'obligació de circular per autopista els hi suposa unes pèrdues econòmiques que no poden assumir tot i la reducció que se'ls hi aplica a aquest tipus de vehicles. Per altra banda des de la Federació Empresarial d'Auto - Transport també es queixen de què no se'ls ha tingut en compte a l'hora de decidir aquestes restriccions.

Joaquim Riudeugues és president de l'Agrupació de Transport de Mercaderies Discrecionals de la FEAT i explica que "el que és evident és que nosaltres asseguts a la taula, pactats i amb les barres aixecades, perfecte. Ara que obligats a passar-hi i a sobre a pagar sobre uns 500 o 600 euros per camió cada mes i depenen la ruta, per aquí no".

Més de 100 camions s'han unit a la marxa lenta al Camp de Tarragona, una mobilització que ha començat a l'A-7 en direcció a la Nacional 340 fins a Altafulla on els camions han entrat a l'autopista. A la província de Tarragona s'han dut a terme dues protestes més en forma de marxa lenta, una a les Terres de l'Ebre i una altra que ha començat al Vendrell.

Juan Cano és un camioner de Reus i explica perquè s'ha unit a la protesta. "creiem que ja n'hi ha prou de tant d'alimentar a les grans companyies i crucificar als camioners de tots els accidents i a la vegada que es donin compte que el transport també s'ha de tenir en compte a l'hora de pactar aquestes qüestions".

Els camioners no descarten noves mobilitzacions si el Govern central no els hi sona solucions.

Notícies relacionades