Back to top

Més de 1.100 escolars dibuixaran el Basilisc a l’”Hola, Sant Pere!”

Més de 1.100 escolars i un centenar de mestres de 24 centres diferents de Reus seran els encarregats de fer, aquest matí a partir de les 10:00 hores, el Basilisc gegant a la plaça del Mercadal
Més de 1.100 escolars dibuixaran el Basilisc a l’”Hola, Sant Pere!”

Canal Reus TV organitza, per quart any consecutiu, aquest esdeveniment festiu en què els nens i nenes de la ciutat són els encarregats de donar la benvinguda a la Festa Major de Sant Pere d’una manera molt especial: faran un mosaic gegant amb la figura d’un dels elements del Seguici Festiu. Si la Mulassa, l’Àliga i el Drac van ser els protagonistes en edicions passades, enguany s’ha escollit un altre dels elements més emblemàtics de la ciutat: el Basilisc, que celebra el seu desè aniversari.

La creació del mosaic, que ocuparà la major part del centre de la plaça Mercadal, tindrà lloc aquest dimarts a partir de les 10.00 hores. Després, el Basilisc de Reus ballarà amb la canalla al mig de la plaça gràcies als portadors d’aquest element i a la música de l'Aula de Sons. La festa finalitzarà amb un esmorzar elaborat per la Pastisseria Caelles de Reus.

Com sempre, l'artista reusenc Trifon Maynou serà l'encarregat de perfilar sobre la plaça del Mercadal la silueta d'aquest basilisc gegant. Durant l'acte, una avioneta sobrevolarà l'espai per tal de copsar l'esdeveniment des de l'aire, amb vista d’ocell. El vídeo que mostrarà el resultat del mosaic “Hola, Sant Pere!” s’estrenarà el proper divendres 16 de juny i s'emetrà a Canal Reus TV fins que finalitzi la Festa Major de Sant Pere. A més, el mateix dia de 10:00 a 11:00 hores, s’emetrà en directe des de la plaça del Mercadal, el programa especial ‘Hola, Sant Pere’, que també podràs seguir per streaming a través del web www.canalreustv.cat així com a les xarxes socials de Canal Reus TV.

"Hola, Sant Pere!" ha estat organitzat per Canal Reus TV i compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Joventut i de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, l’Aeroclub de Reus, Trifon Maynou, l’Aula de Sons, el Basilisc de Reus, Tomàs Barberà, Pastisseria Caelles, Estrella Damm; i amb el patrocini de Borges, Elring Klinger i la Fira Centre Comercial.