Back to top

Més de 16.000 alumnes inicien amb normalitat el curs escolar a Reus

S'ha suprimit una línia de P3 de l'escola Sant Bernat Calvo i una altre de primer d'ESO de l'Institut Salvador Vila-seca. Pel que fa a les llars d'infants encara resten disponible una trentena de places vacants
Primer dia de curs escolar a l'escola Alberich i Casas

El primer dia d'escola ha començat amb normalitat a Reus. El curs s'ha iniciat amb 16.331 alumnes escolaritzats a l'etapa obligatòria, 11.034 dels quals a infantil i primària i els 5.297 restants en l'etapa de secundària. Els 29 centres educatius reusencs han mantingut les ràtios a 25 alumnes a P3, 22 en el cas dels centres de màxima complexitat i, als instituts continuen amb ràtios de 30 alumnes per classe. També segueix la reducció de 27 alumnes en el cas dels centres de secundària de màxima complexitat.

Per altra, en aquest curs s'ha suprimit una línia de P3 de l'escola Sant Bernat Calbó i l'Institut Salvador Vilaseca han passat de quatre grups a tres a primer d'ESO. En canvi el Domènech i Muntaner han ampliat una línia més, passant de quatre a cinc grups. D'altra banda, les escoles bressol municipals disposen de 25 places vacants i resten també vacants nou més a les llars privades de la ciutat.

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Reus, M. Dolors Sardà ha subratllat entre les novetats d'aquest curs que l'Escola Especial La Font del Lleó "acollirà 41 alumnes del Baix Camp i Priorat i que s'han ampliat en dues aules, passant de cinc a set".

El consistori té previst una partida de 97.000 euros per actuacions de millora a les escoles, les quals se sumaran a les ja realitzades aquest estiu. Entre les novetats d'aquest curs també destaca l'inici de la modalitat de batxiller artístic a l'escola Puigcerver i la incorporació d'una mestra d'audició i llenguatge a l'escola Alberich i Casas. El seu director, Francesc Xavier Torrell, ha explicat que "alumnes sords sempre n'hi han hagut a l'escola però la diferència respecte altres cursos és que tenim una mestra a mitja jornada d'audició i llenguatge que fins ara no teníem". Per la qual cosa, pretenen convertir-se "en el centre de referència" de la comarca del Baix Camp en aquest àmbit.

"184.000 euros d'ajuts per escolarització i menjador"

La titular d'Ensenyament ha recordat que l'any passat es van concedir uns 184.000 euros en ajuts per l'escolarització i pel menjador. El termini per demanar-los -en el cas de les llars d'infants- finalitza aquest dimecres 13 de setembre. Tot i això, s'obrirà un segon procés extraordinari pels alumnes que es matriculin amb posterioritat.

Notícies relacionades