Back to top

Més de 20.000 visites esgraonades al Cementiri General per Tots Sants

Un total de 20.603 persones han visitat entre el 28 d'octubre i l'1 de novembre el Cementiri General de Reus per Tot Sants

El Cementiri General de Reus va rebre des del 22 d’octubre fins al 2 de novembre un total de 20.603 visitants. La xifra exacta s’ha pogut conèixer gràcies al sistema de control d’aforament instal·lat al recinte per tal de garantir les mesures sanitàries. Els ciutadans, seguint les recomanacions fetes des dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp i l’Ajuntament, van esgraonar les seves visites en els dies previs a Tots Sants, de manera que el gruix de visites es va repartir entre els dies 28 d’octubre i l’1 de novembre, festivitat de Tots Sants.

Responsabilitat dels visitants

El 30 d’octubre va ser el dia amb una major afluència de visitants (3.313); seguit del mateix dia de Tots Sants (3.288); el 29 d’octubre (3.164); el 31 d’octubre (2.866) i el 28 d’octubre (1.881). El pic de visites es va produir el dia 1 de novembre a les 11.34 amb un total de 621 persones. Una xifra molt allunyada del màxim aforament permès (2.000 persones) i que, per tant, certifica que en tot moment es va poder mantenir una distància de seguretat adequada entre els visitants. En concret, un total de 17.747 persones van accedir durant aquests dies per la porta principal i 2.856 ho van fer per la porta nord.

La regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores, ha posat de relleu el comportament exemplar i la responsabilitat col·lectiva que es desprèn d’aquestes xifres de visitants. “Agraïm la resposta de la ciutadania a la crida feta per l’Ajuntament per esgraonar les visites al Cementiri General de Reus, així com reduir el temps d’estada, per tal d’afavorir que tothom pogués visitar els seus éssers estimats en aquest dies tan assenyalats sempre amb seguretat i tranquil·litat”, ha ressaltat.

A més del control d’aforament a l’interior del cementiri per tal de garantir les distàncies de seguretat, el dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants ha comptat aquest any amb mesures especials com la senyalització de rutes i recorreguts obligatoris per evitar la concentració de gent en punts concrets i l’habilitació de nous espais d’aparcament per evitar les aglomeracions.

Èxit de l’emissió de les Visites Nocturnes

La versió televisada de les tradicionals Visites Nocturnes ha obtingut un gran èxit d’audiència amb un total de 30.000 televisors connectats a Canal Reus Televisió durant els quatre dies d’emissió.

Degut a la situació excepcional provocada per la pandèmia, les Visites Nocturnes al Cementiri, que s’organitzen des de fa dotze anys per aquestes dates, s’han adaptat aquest any a un format televisiu dramatitzat, com en anys anteriors, per la companyia reusenca La Gata Borda. 

Aquestes visites nocturnes tenen com a finalitat divulgar l'important patrimoni del Cementiri General de Reus i donar a conèixer la seva riquesa històrico-artística. Un patrimoni viu que -durant els darrers anys- ha aconseguit un major reconeixement gràcies a la rellevància de les obres artístiques que s’hi conserven i a les diverses accions realitzades per tal de divulgar-lo.

Paraules clau:

Notícies relacionades