Back to top

Més de 300 persones troben feina a la demarcació a través de Creu Roja

Gràcies al Pla d'Ocupació de la Creu Roja, un 65% dels més de 500 participants en risc de vulnerabilitat han trobat feina a la demarcació de Tarragona. Una tasca que no només se centra en l'ocupació, sinó també en la formació. Per aquest motiu, més de 200 persones també s'han capacitat en un ofici, augmentant així, les seves possibilitats d'accedir al món laboral.
Més de 300 persones troben feina a la demarcació a través de Creu Roja

El Departament d'Ocupació de la Creu Roja a Tarragona tanca el període 2016-2018 amb un total de 311 persones en situació de vulnerabilitat que han trobat feina a la demarcació. Unes xifres que s'han aconseguit gràcies al Programa Operatiu d'inclusió Social i Economia Social. Uns nivells d'ocupació que suposen el 65% de les poc més de 500 persones que han participat en el programa.

D'aquestes, més de la meitat eren dones, sent el col·lectiu amb més dificultats per accedir al mercat laboral. Una tasca per part de Creu Roja que no s'hagués aconseguit sense la formació prèvia. A Reus, per exemple, i per fomentar aquesta inserció al món laboral, han iniciat el programa 'Emplea Redes', perquè els usuaris aprofitin al màxim tots els recursos tecnològics per trobar feina.

Un programa que no només els hi ofereix formació, sinó també atenció i empatia. "La majoria dels usuaris porten una càrrega emocional molt important. Inclús podria dir que voreja la desesperació, perquè molts et verbalitzen que no saben que fer més per buscar feina", explica la tècnica d'Ocupació i Formació de Creu Roja Reus, Marta Garcia.

Un programes d'ocupació per part de Creu Roja que esdevenen un pont entre les persones que ho tenen més difícil a l'hora de trobar feina i el mercat laboral.