Back to top

Més de 4.500 plantes de cànnabis confiscades al Baix Camp durant el 2019

El Baix Camp és la segona comarca de la província de Tarragona on la Guàrdia Civil ha confiscat més exemplars, seguida del Baix Penedès
cannabis

La Guàrdia Civil de Tarragona durant l'any 2019 ha realitzat més de 25 actuacions relacionades amb el cultiu, elaboració i trànsit de cànnabis, detenint a 55 persones involucrades en aquesta mena de delictes, confiscant 17.438 plantes de marihuana, 100’2 quilos de cànnabis disposat per a la seva venda, diverses armes de foc, així com innombrable material i elements emprats per als cultius.

Les zones on s'han dut a terme més actuacions relacionades amb aquesta activitat delictiva corresponen a la comarca del Baix Penedès amb 9.250 plantes de cànnabis confiscades, seguida de la comarca del Baix Camp amb 4.752 plantes confiscades.

Per temps, el mes que més aprehensions s'han realitzat correspon al mes de Març amb cinc actuacions, seguides de Maig, Juliol i Setembre amb tres.

Tècniques sofisticades d'ocultació

noticies

En la major part de les plantacions, s'ha detectat que els productors feien ús d'habitatges de segona residència, en immobles llogats o ocupats il·legalment, normalment en urbanitzacions amb baixa densitat de població, on establien els cultius.


En algunes actuacions s'han detectat sofisticats amagatalls, trampes, portes simulades o amb panys d'alta seguretat a fi d'ocultar les plantacions clandestines, disposant alguna d'elles, circuits de vídeo vigilància i gossos de presa per a evitar ser sorpresos en la seva activitat, tant per bandes rivals com per les forces i cossos de seguretat.

De les recerques practicades per la Guàrdia Civil s'ha detectat un augment qualitatiu i quantitatiu en la producció de la substància, utilitzant coneixements i elements cada vegada més sofisticats, detectant en alguns casos, sobretot en partides que s'enviaven a altres països europeus, que l'índex de THC eren considerables, superior a la mitjana, a causa de la manipulació genètica que es practicava i les exigències de clans internacionals.

4 detinguts a Valls

En el 100% dels casos s'ha detectat que els immobles es trobaven connectats de manera fraudulenta a la xarxa de subministrament elèctric, fet habitual en aquesta mena de cultius a causa de l'alt cost del consum elèctric que necessiten aquest tipus de plantacions.

Entre les actuacions desenvolupades per la Guàrdia Civil durant l'any 2019, destaca l'Operació Ruïnes desenvolupada durant el primer semestre, que va culminar amb la detenció de 4 membres d'una organització criminal amb projecció internacional que s'havia assentat en la localitat de Valls i que disposava d'una àmplia xarxa d'habitatges on conreaven, elaborava i traficaven amb diferents tipus de droga, principalment marihuana.

En aquesta actuació es van confiscar 2.600 plantes de marihuana, 18 quilos de cabdells de marihuana, 80 grams d'haixix, 81 pastilles d'èxtasis, 6.000 llavors de cànnabis i 2 armes de foc.

Notícies relacionades