Back to top

Més de 50 expropiats ja reclamen la taxació dels terrenys de BCN World

Els afectats tenen com a precedent una sentència de 1999 que ja va donar la raó a la part demandant i va obligar La Caixa, com a propietària dels terrenys, a pagar una indemnització pels canvis efectuats en l'ús del sòl
Els terrenys del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, amb Port Aventura de fons.

Mitjans de maig. Aquest és el termini en què més de cinquanta antics propietaris dels terrenys on s'ha d'emplaçar el projecte de BCN World, i que van ser expropiats, presentaran una demanda a la Generalitat per tal que es faci una nova taxació de les terres. Segons expliquen, s'emparen en una sentència de 1999 que va donar la raó a la part demandant i va obligar La Caixa, com a propietària, a pagar una indemnització per un canvi dels usos del sòl respecte el motiu amb què s'havien fet les expropiacions. "Van dir que hi havia un interès social per fer el Port Aventura, però el parc eren 115 hectàrees i en van expropiar 833, aleshores ho van vestir com a interès social per a poder expropiar com a rústic i qualificar com a urbà. Això va portar prop de 400 afectats a demanar una nova taxació dels terrenys", afirma el portaveu de la Coordinadora d'afectats per les expropiacions de Port Aventura, Josep Badia.

"Van dir que hi havia un interès social per fer el Port Aventura, però el parc eren 115 hectàrees i en van expropiar 833".

A partir de presentar-se la reclamació, l'Administració tindrà un termini de tres mesos per a respondre-la. Tal com defensa l'advocat dels propietaris afectats, Javier Huarte, "en cas de no fer-ho s'entendrà com a silenci administratiu i aleshores s'acudirà al Jutjat d'Expropiació de Catalunya, que en el període de poc més d'un any haurà de dictaminar si hi ha opció a una nova taxació o no". Pel que fa a la forma en què presentaran la reclamació, l'advocat explica que es mantenen en les demandes personals de cada propietari però que el resultat ha de ser una valoració global de tots els terrenys amb la diferència a cobrar, en cas que es concedeixi una nova taxació, per part de cada afectat i en funció dels terrenys que tenia.

Des de l'assemblea informativa que es va celebrar a Vila-seca aquest febrer, el procés que els afectats han seguit va començar amb un estudi tècnic sobre la revalorització dels terrenys amb el canvi dels usos del sòl que marca el nou Pla Director Urbanístic de BCN World. Les últimes informacions apuntaven a què el valor del metre quadrat que es va pagar amb les expropiacions, de 30 euros, podia arribar a triplicar-se amb la nova qualificació.

Paraules clau:

Notícies relacionades