Back to top

Més de 500 persones no es perden l'obertura de portes de La Fira

SÍLVIA SAGALÀ / ELIZABETH LÓPEZ / CRISTINA GONZÁLEZ

Aquesta és la imatge del dia. El moment en que s’obrien les portes del centre comercial La Fira. Centenars de reusencs estaven expectants per veure el resultats d’un complex comercial que es va començar a construir l’estiu del 2008. Volien veure com havia quedat i ser els primers en comprar alguna cosa. 

Més de 500 persones han fet cua aquest matí per ser els primers en veure com ha quedat el Centre Comercial La Fira. Feia anys que sentien a parlar d’aquest complex comercial i avui han volgut comprovar quin és resultat. La majoria han quedat molt content amb el resultat i alguns ja han aprofitat per fer les primeres compres.

Dos quarts de deu del matí, els treballadors del centre comercial corrien per enllestir els darrers detalls. A fora ja hi havia gairebé un centenar de persones esperant per entrar. Les botigues han pujat la persiana i, a les 10 en punt, s’han obert les portes. Amb un somriure d’orella a orella, ells són els primers reusencs que han pogut entrar, i a partir d’aquí més de 500 persones s’han afanyat per veure els resultats d’unes obres que van començar fa 7 anys. L’espera els ha valgut la pena perquè diuen que el resultat els ha agradat molt.

Els que avui han volgut estrenar La Fira estan convençuts que Reus necessitava un espai de comerç i d’oci com aquest. Asseguren que hi aniran sovint però que això no els impedirà continuar anar a passejar pel centre de la ciutat.

La Fira va viure, ahir, la inauguració oficial, amb autoritats i demés personalitats convidades, va anar acompanyada  d'una il•luminació a tot l'edifici que no va deixar indiferent a ningú. Què van dir les autoritats a l'hora dels discursos? Durant els parlaments l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va assegurar la Fira consolida el model comercial de la ciutat. Mentre que el director general de Metrovacesa, Carlos García León, va insistir que en el complex comercial serà un carrer més de la ciutat i que ve a sumar.

Amb una il•luminació espectacular i amb una festiva posada en escena el nou centre comercial La Fira s’ha presentat oficialment a la ciutadania de Reus. Després de 10 anys de la signatura del projecte, finalment, aquest dijous al vespre, autoritats i representants de la constructora Metrovacesa han inaugurat l’esperat equipament. Desenes de curiosos s’han aplegat a l’entrada per no perdre’s cap detall del nou centre comercial, que abans d’obrir ja ha revolucionat al comerç i a la ciutadania.

Amb cares de satisfacció i alegria les autoritats han fet un recorregut per les instal•lacions que han costat 110 milions d’euros. A l’interior, 65 botigues de diferents sectors on hi treballen prop de 700 persones.  Tot i així, encara queden alguns locals de restauració planta per omplir i esperen fer-ho en el proper mes.

L’actriu reusenca, Aida Folch, ha estat l’encarregada de presentar l’acte que han presenciat un centenar de persones, prèviament convidades. Desde Metrovacesa, l’Ajuntament de Reus i la Generalitat han reiterat la importància de sumar i no competir amb el model comercial actual.

Tot i les presses per arribar a l’obertura, les botigues han mostrat una imatge impecable. Els treballadors han celebrat amb un brindis l’inici d’aquesta nova etapa. La inauguració ha conclòs amb un còctel i un concert obert per a tota la ciutadania del grup Apache.

La inauguració no ha estat exempta de polèmica

Representants veïnals s'han queixat que en l'acte d'ahir no estiguessin convidades les associacions de veïns. En especial la de l'Avinguda Sant Jordi, els veïns que més han patit les conseqüències d'aquest nou equipament.

 

La Fira obre sense estar acabada

El projecte es remunta al 2006 amb el govern tripartit que aposta per un complex de comerç i oci on hi havia el palau firal després de perdre l’oportunitat del Corte Inglés, que es va instal•lar a Tarragona... 

7 anys d'obres a l'avinguda Sant Jordi

El projecte es remunta al 2006 amb el govern tripartit que aposta per un complex de comerç i oci on hi havia el palau firal després de perdre l’oportunitat del Corte Inglés, que es va instal•lar a Tarragona...

El Tomb de Reus treu pit

Els botiguers del centre, moguts per l'entitat El Tomb de Reus, han volgut treure pit del que històricament, i a dia d'avui, representa el comerç local. Per fer-ho han organitzat un macroselfie a la Plaça del Mercadal. Representants del teixit comercial reusenc...