Back to top

Més de 5.000 persones comencen el Ramadà a Reus

És un dels mesos més importants per a la comunitat musulmana, perquè suposa una relació directa amb Déu. Durant el mes de Ramadà, els fidels no poden ni menjar ni beure durant les hores de sol, i estan cridats a fer bones obres i ser caritatius.
Més de 5000 persones comencen el Ramadà a Reus

Aquest dilluns ha començat el Ramadà, un mes sagrat per a la comunitat musulmana que coincideix amb el novè mes del calendari lunar i que a Reus implica a més de 5000 persones. El Ramadà suposa una relació directa amb Déu, i durant aquest temps els fidels no poden menjar ni beure en hores de sol, fumar o mantenir relacions sexuals. D'altra banda, estan cridats a ser caritatius i realitzar bones obres per a la comunitat. "Com a musulmans estem cridats a ser caritatius i tractar bé els propers, però al Ramadà s'incrementa aquesta sensació", explica el portaveu de la Mesquita As-Sunnah, Mohamed Badaoui. "És un moment espiritual en què estàs en dejuni per al teu creador", afegeix.

El Ramadà és obligatori per als musulmans a partir de la pubertat, excepte per a les persones malaltes, dones embarassades o que tinguin en aquell moment la menstruació. Durant tot el mes la mesquita organitza trobades i els tradicionals iftars, sopars per trencar el dejuni quan ja s'ha post el sol. "Tenim diàriament entre 80 i 100 persones que vénen a sopar, normalment persones que ho estan passant malament econòmicament o que viuen soles. Mengem la sopa típica Harira, dàtils o un dolç que es diu Shbakia", remarca Badaoui.

Per tercer any consecutiu, la comunitat musulmana organitzarà un sopar públic el proper 15 de maig a la plaça Gabriel Ferrater.

Paraules clau: